Knihobot spouští v Praze během Vánoc službu Knihotaxi

úterý, 20. prosince 2022, 15:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Knihobot spouští v Praze během Vánoc službu Knihotaxi. Poté co se knihy prodají, obdrží původní majitelé knih peníze z prodeje.

Knihotaxi, zdroj: Knihobot

Knihotaxi, zdroj: Knihobot

Podruhé vyjede do pražských ulic Knihotaxi knižního secondhandu Knihobot. S heslem „Vánoce jsou svátky (ú)klidu”, bude od lidí svážet vytříděné a nechtěné knihy. Lidé si budou moci taxi objednat i během vánočního volna. V Knihobotu pak knihy nafotí a dají do prodeje. Poté co se prodají, obdrží původní majitelé knih peníze z prodeje.

„Chceme využít času vánočních úklidů a pobídnout domácnosti také k vytřízení knihovny. Její úklid často odkládáme a vánoční volno může dobrou příležitostí začít. A aby měli čtenáři vše co nejjednodušší, rozhodli jsme se jim poslat kurýra až ke dveřím,“ říká Tereza Kohutová, marketingová ředitelka Knihobotu.

Za prodané knihy vyplácí Knihobot 60 % z prodejní ceny knihy minus 29 Kč. Nejvíce prodávající utrží na knihách, které už nejsou nikde k dostání, a jejich hodnota tak roste. Žádané jsou také odborné knihy nebo první vydání. 

Podle Knihobotu většina lidí potřebuje konkrétní impuls, aby knihy přebrala a poslala dál. „V rámci našich zákaznických průzkumů, čtenáři opakovaně zmiňují, že konkrétní termín je pro ně velkou motivací. I proto pravidelně spouštíme Knihotaxi, ačkoliv je možné si u nás kurýra objednat běžně po celý rok,“ popisuje Tereza Kohutová.

Knihotaxi je možné si objednat v rámci Prahy na konkrétní čas od 12. prosince až do Tří Králů. Knihy není třeba nijak balit, stačí je předat kurýrovi v ruce.

-mav-