Relay se dál rozšiřuje, chystá samoobslužné pokladny

pondělí, 5. prosince 2022, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Letos otevřela síť Relay 17 nových prodejen. Na vybrané pobočky chce nainstalovat samoobslužné pokladny.

Jednou z novou poboček sítě Relay je v Jindřišské ulici v Praze, zdroj: Relay / Lagardère Travel Retail.

Jednou z novou poboček sítě Relay je v Jindřišské ulici v Praze, zdroj: Relay / Lagardère Travel Retail.

Síť prodejen Relay, kterou provozuje společnost Lagardère Travel Retail, se i nadále rozšiřuje. Letos otevřela 17 nových prodejen, sedm jich naopak uzavřela. Rozrostla se tedy o deset nových prodejen na celkových 151. Do budoucna chce nejen rozšířit místa s prodejem kávy, ale plánuje rovněž instalaci samoobslužných pokladen. 

Obchody Relay prodávají nejen tisk, ale také tabákové výrobky, občerstvení či kávu. „V posledních letech jsme zaznamenali pozvolný přechod části kuřáků klasických cigaret do segmentu elektronických cigaret a zařízení na zahřívaný tabák, “ popisuje na dotaz MediaGuru Jiří Cettl, Business Unit Director Travel Essentials společnosti Lagardère Travel Retail, změny ve spotřebitelském chování.

Další změnou je rostoucí spotřeba kávy – zájem mají zákazníci Relay nejen o kávu Lavazza, ale i Costa Coffee, kterou prodává od roku 2016. „Prodejní místa s prodejem čerstvé kávy chceme i nadále rozšiřovat,“ dodává Cettl. 

Prodejny Relay rovněž nabízejí možnost vsadit si například Sportku nebo zakoupit stírací losy přes Sazka terminály nebo využít Zásilkovny, jejíž služby se těší čím dál větší popularitě. 

Do budoucna se chce Relay zaměřit na rychlost své obsluhy. „Chceme optimalizovat rychlost obsluhy, většina našich poboček se nachází na dopravních uzlech a pro naše zákazníky je čas velmi důležitý. Proto například na vybrané prodejny připravujeme instalaci samoobslužných pokladen,“ prozrazuje Jiří Cettl. 

Relay je jednou ze značek, kterou Lagardère Travel Retail má ve svém portfoliu v rámci sekce Travel Essential. Vedle ní tam ještě figurují značky 1minute, Hubiz, Inmedio nebo Paper Dot. Kromě toho provozuje firma i různé sítě občerstvení, například pekařství Hello!, Pizza La Mia Stazione, nebo partnerské řetězce Paul či Costa Coffee. 

-stk-