Operátoři se připravují na zařazení nových regionů České televize

pátek, 27. ledna 2023, 07:10 TV, Aktuality MediaGuru

Telekomunikační společnosti provozující placenou televizi budou muset v následujících týdnech rozšířit svou programovou nabídku o nová regionální studia České televize. Někteří z nich už tak učinili.

Události v regionech. Repro: Česká televize

Události v regionech. Repro: Česká televize

V neděli 14. ledna se v DVB-T2 multiplexu 21 a následně také na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně (Karta ČT, Skylink), objevily nové programové pozice připravené pro chystaná regionální okna České televize s označením CT 1 SVC a CT 1 JZC. Kavčí hory plánují posílení krajského zpravodajství na polovinu února, nicméně operátoři už se nyní mohou na tuto novinku s dostatečným předstihem připravit.

Jako první z velkých operátorů provozujících placenou televizi zareagoval T-Mobile. Nové pozice ČT 1 SVČ a ČT 1 JZČ se nachází pod čísly 311 a 312. Společnost bude svým zákazníkům internetové televize nabízet oba programy ve Full HD rozlišení. O budoucím zařazení informovala své klienty také Nej.cz. O2 TV má v nabídce prozatím původní regionální verze, které šíří dlouhodobě pouze ve standardní kvalitě.

-lukpol-