Stanice Spektrum Home bude vysílat celoplošně v DVB-T2

úterý, 17. ledna 2023, 17:40 TV, Aktuality MediaGuru

AMC Networks Central Europe požádala o vydání licence, která ji umožní šířit doposud placený kanál Spektrum Home v pozemním vysílání.

Společnost AMC Networks Central Europe požádala o vydání licence, která ji umožní šířit doposud placený kanál Spektrum Home v pozemním vysílání. Provozovatel řady dalších tematických programů plánuje šířit stanici v DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací.

Žádost na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dorazila těsně před koncem loňského roku, konkrétně 22. prosince 2022. Vydáním oprávnění se bude mediální regulátor zabývat již na příštím zasedání, v úterý 24. ledna. Spektrum Home bylo doposud výhradně placeným kanálem dostupným v kabelových sítích, internetových televizích/IPTV a na satelitu. Vstupem do DVB-T2 stanice výrazně zvýší svou dostupnost.

Podle informací MediaGuru.cz plánuje AMC šířit tento kanál v celoplošném DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací. Operátor má již delší dobu v DVB-T2 multiplexu 23 vyhrazeny tři pozice pro případně nové zájemce označené jako Test 1 až Test 3. Spektrum Home působí na českém a slovenském trhu od roku 2011, kdy nahradilo tehdejší stanici TV Deko. Program zaměřený na zvelebování domácnosti je k dispozici pouze v SD formátu.

-lukpol-