Rakuten TV upravila menu a odebrala jeden z programů

čtvrtek, 13. dubna 2023, 07:10 TV, Aktuality MediaGuru

Online služba Rakuten TV, která v sobě kombinuje klasickou online videotéku a nabídku bezplatně streamovaných programů, přikročila k viditelně změně právě v kategorii Live TV. Stanice už se nyní nezobrazují v menu podle kategorií.

Výběr z kanálů, který nabízí Rakuten TV na německém trhu.

Výběr z kanálů, který nabízí Rakuten TV na německém trhu.

Evoluční změnou prošla kategorie volně streamovaných programů, mezi kterými jsou například filmové, hudební, lifestylové, zpravodajské nebo dětské programy. Menu sice zůstalo zachováno, není už ale k dispozici ve formě jednotlivých dlaždic, ale rovnou kategorií zobrazených vedle seznamu televizních programů. Stejný systém používá de facto i konkurenční Pluto TV, která však na českém trhu na rozdíl od Rakuten TV nepůsobí.

Po vstupu do sekce živě dostupných programů se spustí rovnou první nabízená stanice, kterou je FilmStream společnosti SPI International, na českém trhu bohužel bez lokalizace. Rakuten TV nabízí programy výhradně ve vysokém rozlišení, doplněné jsou také o elektronického programového průvodce (EPG). Z nabídky zmizela v uplynulých dnech stanice 5-Minute Crafts, která je nadále součástí konkurenční platformy Plex.

-lukpol-