Bonami se rozšiřuje na Západ, expanduje do Itálie

pátek, 17. května 2024, 07:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Bonami se rozšiřuje na další trh, tentokrát do Itálie. Poprvé spouští svůj provoz na Západě. 

Zdroj: Bonami

Zdroj: Bonami

Bonami, prodejce nábytku dekorací a vybavení do domácnosti, se rozšiřuje na další trh, tentokrát expanduje do Itálie. Svůj provoz tak spouští na svém zatím prvním západním trhu. V první fázi spustí firma e-shop, který italským zákazníkům nabídne nejširší sortiment, ale i možnost vrácení jakéhokoliv zboží během celého roku.

„Itálie je pro nás prvním krokem na Západ a současně do jiného kulturního i ekonomického prostředí. Zákazníci jsou tu zvyklí nakupovat online a zejména v našem segmentu i více a častěji než u nás v České republice. Služby, které nabízíme, jsou pro italské zákazníky klíčové, zejména co se týče bezpečných plateb, záruky na zboží či rychlého dodání,” komentuje expanzi Pavel Vopařil, CEO Bonami.

V šedesátimilionové Itálii je na 37 milionů lidí nakupujících online a jejich počet i celkové tržby e-commerce neustále rostou. Na trhu funguje relativně malý počet e-shopů, současně se však jedná o nejrychleji rostoucí e-commerce v Evropě. 

V Itálii bude Bonami následovat svůj klasický model, tedy obsluhu zákazníků z centrálního skladu v Jenči u Prahy za využití lokálních přepravců včetně BRT, Invio a dalších partnerů pro odlehlejší části Itálie, se kterými zásilku doručí už od dvou dnů. Dalším krokem bude rozšíření distribuční sítě o odběrná místa, boxy BRT nebo doručení na adresu prostřednictvím dopravce GLS. Kamenné prodejny či vlastní doprava budou následovat v závislosti na poptávce.

Aktuálně Bonami provozuje své služby v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku a nejnověji také v Itálii.

-stk-