Burger King má 50. pobočku v Česku, chce jich přes 80

středa, 15. května 2024, 16:00 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Burger King otevírá v pražských Štěrboholech svou 50. restauraci. Celkem jich chce mít do pěti let přes 80. 

Zdroj: Burger King

Zdroj: Burger King

Společnost Burger King otevřela tento týden v pražských Štěrboholech svou 50. restauraci na českém území. I nadále chce expandovat, rozšiřovat svou síť a rekonstruovat stávající pobočky. Pro snížení energetické náročnosti svého provozu bude instalovat solární panely, chystá také úpravu své nabídky v duchu aktuálních stravovacích trendů.

Mezi lety 2019 a 2022 otevřel Burger King 21 nových restaurací, v loňském roce pak dalších 8. Se zvyšující se poptávkou v segmentu rychlého občerstvení chce řetězec původem z americké Floridy, který letos slaví 70 let od vzniku, v horizontu následujících tří let přidat až 25 nových restaurací. 

„Vidíme, že zájem zákazníků o jídlo z Burger Kingu roste. Chceme jim proto vyjít vstříc a udělat pro ně naše restaurace ještě dostupnější. V tomto roce si klademe za cíl otevřít 10 nových restaurací, což je za jeden kalendářní rok nejvíce v historii Burger Kingu v Česku. Míříme na dálniční tahy a významné dopravní uzly. Zároveň cítíme poptávku v krajských metropolích a městech střední velikosti,“ komentuje expanzi Filip Vostrý, marketingový manažer Burger King pro Českou republiku.

Právě v centrech měst a na důležitých rychlostních komunikacích registruje Burger King poptávku nejsilněji. „Česká republika je poměrně ojedinělá v tom, že o segment rychlého občerstvení je mezi zákazníky silný zájem. Oproti sousedním zemím proto můžeme budovat nové restaurace i na místech, která nemají tak vysoký počet obyvatel. Přesto si tam své strávníky najdou,“ dodává Filip Vostrý. 

U lokalit s nižší hustotou obyvatelstva situuje Burger King často své provozovny do tzv. retail parků, které díky sdružení většího počtu služeb a obchodů do jednoho místa přirozeně zákazníky přitahují. To je příklad i 50. restaurace v Retail Parku v pražských Štěrboholech.

Burger King se rovněž zaměřuje na rozvoj svých distribučních kanálů a plánuje zvýšit počet objednávek prostřednictvím intenzivnější spolupráce s hlavními doručovacími službami v České republice. Tato strategie má za cíl nejen zlepšit pohodlí zákazníků, ale také rozšířit oblasti, odkud si mohou zákazníci objednat. Pravidelně dnes Burger King navštěvuje více než 400 tisíc zákazníků každý měsíc.

K upevnění a posílení pozice na tuzemském trhu má mimo jiné vést větší zaměření se na zvyšování kvality prodávaných pokrmů a čitelném odlišení se od konkurence. „Co zákazníkům jako jediní z předních QSR řetězců na českém trhu nabízíme, je flame-grilling, tedy grilování na skutečném ohni. Maso v burgerech totiž neleží na desce elektrického grilu, ale ošlehávají ho skutečné plameny. Zákazník díky tomu v burgeru pocítí chuť a vůni opravdového ohně,“ vysvětluje Filip Vostrý

Burger King hodlá zkvalitňovat i celkový zákaznický zážitek při objednávání a stravování se na místě, a to pomocí rekonstrukcí a přechodu na modernější designový typ restaurace. Dosud převládá střídmější model Prime. Již nyní ale Burger King staví všechny své nové restaurace v modernějším modelu Royal.

V rámci nabídky rozšiřuje Burger King nemasové pokrmy, v nichž je maso nahrazeno rostlinnou alternativou. Důraz klade řetězec také na udržitelnost. Ve svých restauracích zavedl výhradně dřevěné příbory. Na pobočky vybavené drive-thru prodejem bude instalovat fotovoltaické panely. Energetickou náročnost provozu chce snižovat také za pomoci optimalizovaného příslušenství v provozu – ve všech kuchyních instaluje co možná energeticky nejšetrnější přístroje a spotřebiče, s možností rekuperace elektrické energie zpátky do sítě. 

Značku Burger King, pod kterou v současnosti pracuje přibližně 2500 zaměstnanců, na českém trhu provozují čtyři franšízové firmy. V pozici tzv. master-franšízanta jejich provoz po byznysové a marketingové stránce zastřešuje společnost Rex Concepts.

-stk-