Čermák měl získat od Soukupa celou Empresu i TV Barrandov

úterý, 14. května 2024, 15:40 TV, Tisk , Aktualizováno ČTK

Podnikatel Jan Čermák měl plně ovládnout společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje TV Barrandov.

Ilustrační foto, zdroj: TV Barrandov

Ilustrační foto, zdroj: TV Barrandov

Podnikatel Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje TV Barrandov. Čermák, nebo jedna z jeho společností, získal od Jaromíra Soukupa zbývajících 50 procent Empresy. Vyplývá to z údajů Evidence skutečných majitelů. Podíl v mediální agentuře Médea si Soukup podle výpisu z evidence ponechal.

Kupní cena není známa. Čermák již od podzimu loňského roku v Emprese vlastnil poloviční podíl a zajišťoval provozní financování televize. Vyjádření Čermáka a Soukupa ČTK zjišťuje.

Jaromír Soukup ale informaci o převzetí nepotvrdil. Pro Deník N uvedl, že situace se nemění a že je stále polovičním majitelem.  „Říkám vám, jak to je, tedy 50/50. Je tam nějaký chybný zápis. To bude opraveno, počkejte do zítřka,“ řekl. Soukup současně vyloučil, že by Čermák převzal jeho podíl v TV Barrandov bez jeho vědomí.

Podle informací MediaGuru.cz se převzetí Empresa Media Janem Čermákem už nějakou dobu připravuje. Není ale jasné, zda bylo zcela dokončeno. 

Čermák již dříve uvedl, že skupinu čeká reorganizace, stabilizace a ozdravení hodnotných aktiv, zejména televize a časopisů s tím, že cílem projektu je ve střednědobém horizontu prodej novému strategickému vlastníkovi.

Barrandov Televizní Studio získalo na konci letošního února tříměsíční ochranu před věřiteli, kterým v té době dlužilo 991 milionů korun. Následně v březnu soud schválil moratorium i pro firmu Media Master, která zajišťuje reklamu pro programy televize Barrandov.

Barrandov TS v současnosti vysílá televizní programy TV Barrandov, Krimi Barrandov a Kino Barrandov. Ty měly v dubnu podle měření Asociace televizních organizací podíl na sledovanosti 2,2 procenta mezi diváky staršími 15 let. Empresa Media vedle provozu Barrandov TS vydává časopisy Týden, Sedmička, Interview a Instinkt.

-čtk-, -mav-

Pozn.: Aktualizovali jsme v 18:10 o vyjádření Jaromíra Soukupa a další informace, titulek jsme upravili.

TV Barrandov dluží skoro miliardu, získala ochranu před věřiteli

úterý 27. února 2024

Čermák chce oddlužit Empresa Media, hlásí se i zájemci o část portfolia

pondělí 6. listopadu 2023

Poloviční podíl v Soukupově Empresa Media získal Servis-24

čtvrtek 12. října 2023