E.ON podporuje udržitelnou turistiku po Česku i s Hejlíkem

středa, 29. května 2024, 14:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

E.ON se v kampani na podporu udržitelného cestování po Česku spojuje s Lukášem Hejlíkem, DVTV, Mapy.cz, Klubem českých turistů nebo CzechTourismem. 

Zdroj: E.ON

Zdroj: E.ON

Energetická společnost E.ON se ve svých sponzoringových aktivitách zaměřila na podporu udržitelného cestování v Česku. Své síly spojila s DVTV, odborníkem na českou gastronomii Lukášem Hejlíkem, portálem Mapy.cz, Klubem českých turistů a organizací CzechTourism. Branding projektu a komunikační kampaň připravila kreativní agentura Loosers.

Kampaň chce v rámci myšlenky: „Zachovejme rozmanitost a krásy Česka i těm, co přijdou po nás.“ lidem přiblížit, jak se při tuzemském cestování chovat. „Naším cílem je co nejvíce lidem přiblížit principy udržitelného cestování. Zjednodušeně, aby se při výletech chovali tak, aby v přírodě nezanechali nic víc než otisk své nohy. Věříme, že lidi bude bavit jak kreativní kampaň, jejímž cílem je k projektu přitáhnout pozornost, tak veškerý inspirativní obsah, který vznikl a bude dále pod hlavičkou Turistiky beze stop vznikat,“ říká Kristýna Vacková z marketingového oddělení E.ON, která má projekt udržitelné turistiky na starosti.

„Kampaň jsme postavili na myšlence, že nejlepším možným způsobem, jak se na výletech a v přírodě chovat, je chovat se jako zvířata, tedy jako obyvatelé přírody, pro které je jejich domovem. Lidé se mohou setkat s více než deseti různými motivy vizuálů. Celému CSR projektu jsme vymýšleli i název ‚Turistika beze stop’, vytvořili CICD a navrhli speciální edici merchandise,“ představuje kampaň kreativní ředitelka Loosers Iva Bízová.

Součástí kampaně je i tematicky merch, zdroj: E.ON.

Součástí kampaně je i tematicky merch, zdroj: E.ON.

Součástí kampaně jsou turistické trasy připravené společně s Klubem českých turistů, které jsou alternativami k masovým cílům, kterým nadměrný zájem návštěvníků škodí. „Ve speciálních pořadech natočených s DVTV lidi trasou provedeme a dáme jim doporučení na vhodná místa s lokálním občerstvením. Na webové stránce www.turistikabezestop.cz uvidí veškerý obsah, aktuality i přehledný manifest udržitelného cestování, který jsme dali dohromady s odborníky z Ministerstva životního prostředí, Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Klubu českých turistů, Ústavu výzkumu globálních změn Akademie věd ČR, agentury CzechTourism, programu Ekoškola, projektu We Love Šumava a dalšími,“ doplňuje Kristýna Vacková.

-stk-