Havlíčkův Brod má nové logo, stylizuje městský znak i knír KHB

čtvrtek, 30. května 2024, 21:05 Aktuality, PR, Marketing MediaGuru

Novou vizuální identitu a logo města zastřešuje myšlenka shrnutá v claimu „Havlíčkův Brod, tady žije úsměv“.

Nová vizuální identita města Havlíčkův Brod, zdroj: Havlíčkův Brod

Nová vizuální identita města Havlíčkův Brod, zdroj: Havlíčkův Brod

Město Havlíčkův Brod začne nově kromě heraldického znaku používat i svůj první ucelený vizuální styl. Inspirací pro designéry byly postava spisovatele Karla Havlíčka Borovského a lokální

historie. Novou podobu prezentace navrhlo studio ReDesign, které zvítězilo v soutěži pořádané organizací Czechdesign. Studio vede designér Petr Krejzek, který byl v minulosti také vedoucím pedagogem v Ateliéru grafického designu a vizuální komunikace na UMPRUM v Praze.

Nová vizuální identita se v první etapě promítne do Havlíčkobrodských listů, do komunikace města na sociálních sítích a i do formální komunikace města s občany. V dalších etapách se promění i vizuální styl příspěvkových organizací města nebo navigačního systému ve městě.

„Nejde jen o pouhé logo, ale nová vizuální identita spojuje patriotismus, moderní a přitom jednoduchý a svěží design. Současně je v ní zahrnuta i nadsázka, humor a celková pozitivní linka komunikace. Tedy vše, co k našemu městu patří,“ říká Zbyněk Stejskal, starosta města Havlíčkův Brod.

Klíčovou částí celého konceptu je logo, tvořené z písmene H a stylizovaného kníru. Samotné písmeno H vychází z městského znaku a dvou hradebních věží. Knír pak navazuje na postavu Karla Havlíčka Borovského, který je s regionem  spojen. Barevnost symbolu vychází z tzv. panslovanských barev, tedy červené, modré a bílé.

„Celý návrh navíc působí pozitivním dojmem a evokuje dobrou náladu. Výtvarně je zdařile zpracovaný, je lehce rebelský, ale zároveň i elegantní,“ doplňuje Jana Vinšová, ředitelka Czechdesign.

Město, které ke své vizuální komunikaci dosud používalo jen městský znak, začne novou identitu aplikovat v rámci externí komunikace města s obyvateli. 

-mav-