Hokejové mistrovství bylo letos nejsledovanější za poslední čtyři roky

pondělí, 27. května 2024, 14:45 TV MediaGuru

Sportovní kanál České televize dosáhl v posledním týdnu konání letošního hokejového šampionátu na svůj historicky nejvyšší podíl. Po dobu konání mistrovství byl zároveň nejsledovanější TV stanicí v zemi.

Studio ČT sport na MS v hokeji 2024, zdroj: Česká televize

Studio ČT sport na MS v hokeji 2024, zdroj: Česká televize

Mistrovství světa v ledním hokeji se stalo nejsledovanějším šampionátem za poslední čtyři roky. Uvedla to v pondělí odpoledne Česká televize s tím, že alespoň tři minuty turnaje si pustilo 6,82 milionu diváků.

Finálové utkání Švýcarsko–Česko sledovalo v televizi nebo na internetu celkem 3,74 milionu diváků 4+ při podílu na sledovanosti 76,14 %. Zásah finále se vyšplhal na 4,81 milionu diváků. Zápas se stal jak nejsledovanějším přenosem na programu ČT sport v historii, tak i nejvyhledávanějším pořadem na všech televizních stanicích od prosince 2022. Celkem 253 tisíc diváků si vrchol mistrovství pustilo on-line, stalo se tak nejvíce sledovaným živým pořadem na internetu napříč všemi stanicemi od začátku měření digitální sledovanosti v roce 2018.

Dvouapůlmilionovou hranici sledovanosti ještě překonalo čtvrtfinále mezi USA a Českem, které sledovalo 2,52 milionu diváků při podílu na sledovanosti 55,09 %. Semifinále Švédsko–Česko si pustilo téměř osm z deseti diváků u obrazovek se sledovaností 2,33 milionu diváků. Souboj v základní skupině mezi Kanadou a Českem pak sledovalo 2,03 milionu diváků při podílu 62,61 %. Nejvíce vyhledávaným zápasem bez české účasti se stalo semifinále mezi Kanadou a Švýcarskem, které vidělo téměř 1,1 milionu diváků při podílu 35,77 %.

Sportovní program České televize se během mistrovství stal desetkrát lídrem trhu, tedy každý den, kdy hrál tuzemský tým. Průměrný podíl na sledovanosti ČT sport během posledního týdne šampionátu atakoval 22 %, jedná se s přehledem o nejlepší výkon stanice v její historii. Za celou dobu konání šampionátu (10.5.-26.5. 2024) se podíl ČT sport vyšplhal na 18,78 %.  „Vysoká sledovanost hokejového mistrovství světa nás velmi těší. Věřím, že se tak znovu potvrdilo, že sport do veřejnoprávní televize jednoznačně patří,“ říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

„Sledovanost celé skupiny programů České televize dosáhla v posledním týdnu na nejlepší výsledek od závěru roku 2020. Podíl na sledovanosti všech kanálů ČT dosáhl na 41,76 %,“ uvedla výkonná ředitelka výzkumu a programových analýz Renata Týmová. Po celou dobu konání šampionátu se souhrnný podíl stanic ČT dostal na 40,40 % a v hlavním vysílacím čase na 44,69 % (zdroj: ATO- Nielsen).

Zdroj: Česká televize, ATO-Nielsen

Zdroj: Česká televize, ATO-Nielsen

„Web ČT sport zaznamenal sedminásobný nárůst návštěvnosti oproti obvyklému stavu, průměrně si ho otevřelo 281 tisíc návštěvníků za den. Nejsilnějším dnem byla neděle 26. května, kdy se návštěvnost vyšplhala na 661 tisíc uživatelů. Datový tok při finálovém utkání atakoval 1,7 Tbps. To je historicky nejvíce za dobu jakéhokoliv on-line streamingu České televize,“ říká výkonný ředitel digitálních služeb Marek Doležel.

Česká televize vydala na nedělní finále přes tři sta povolení k veřejné projekci.

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 hostila Česká republika od 10. do 26. května. Česká televize odvysílala všech čtyřiašedesát utkání na ČT sport, ČT sport Plus, v iVysílání nebo mobilních aplikacích

Souboj českých hokejistů o zlato sledovalo na 3 miliony TV diváků

pondělí 27. května 2024

-mav-