Karlovarský festival spustí nový kanál Kviff.TV Channel

čtvrtek, 30. května 2024, 16:20 TV MediaGuru

Aktivity okolo Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary doplní také připravovaný tematický program Kviff.TV Channel. Dostupný má být online i v placené televizi.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech bude po celý rok připomínat vlastní placená televize. Foto: KVIFF

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech bude po celý rok připomínat vlastní placená televize. Foto: KVIFF

Společnost KVIFF.TV, za níž stojí mj. šéf Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Kryštof Mucha, připravuje vlastní lineární program Kviff.TV Channel. Firma 29. dubna požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licence pro zvláštní přenosové systémy, která opravňuje k šíření programu v online prostředí, tedy například díky vlastní platformě Kviff.TV. Tento týden byla mediálním regulátorem licence udělena.

KVIFF.TV vysílací radě sdělila, že svůj televizní program plánuje zaměřit na filmy, seriály, dokumentární filmy a reportáže evropské a americké produkce. Kviff.TV Channel se má objevit i v prostředí klasické placené televize. Budoucí provozovatel požádal RRTV 21. května také o vydání kabelové licence.

Tematické kanály zaměřené na festivalový film už v Česku a na Slovensku provozuje společnost Film Europe podnikatele Ivana Hronce

Provozovatel připravovaného kanálu zatím nechce bližší informace o své novince sdělovat, detailnější plány zamýšlí odhalit před začátkem filmového festivalu. Kviff.TV Channel počítá s distribucí v Česku, souhlas se šířením však získal i pro sousední Slovensko. Čtyřiadvacetihodinový televizní program má být k dispozici v českém jazyce.

KVIFF.TV už v současnosti provozuje stejnojmennou online videotéku. Tu je přitom možné sledovat i na některých velkých obrazovkách, konkrétně jde o televizory Samsung a LG a také o zobrazovače s operačním systémem Android TV.

-lukpol-