Liftago uvedlo brandovou kampaň „Neboj, jedu Liftagem"

čtvrtek, 30. května 2024, 12:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Liftago chce v nové dlouhodobé brandové komunikaci napříč mediálními kanály upevnit spojení značky s hodnotami bezpečnosti a spolehlivosti. 

Z nové kampaně Liftaga, zdroj: Liftago

Z nové kampaně Liftaga, zdroj: Liftago

Liftago startuje dlouhodobou komunikační kampaň, jejíž hlavní linkou je „Neboj, jedu Liftagem”. Nyní je venku první vlna kampaně. Tvoří ji online videospoty, outdoorové reklamy, komunikace na sociálních sítích a spolupráce s influencery. O produkci se postaral interní tým Liftaga ve spolupráci s Dorou Pružincovou a Nice.film. Spoty vnikaly v režii Jakuba Formana.

„Liftago se od svého vzniku zaměřovalo na poskytování kvalitní služby v přepravě. Hlavní výzvou v rámci strategie bylo pojmenování toho, co jsme všichni už interně žili. A sice hodnoty: bezpečnosti a spolehlivosti. Pomohli nám k tomu výzkumy, spolupracující  řidiči a hlavně zpětná vazba od našich zákazníků. Věřím, že sdělení ‚Neboj, jedu Liftagem’ vyjadřuje primární důvod, proč nás mají lidé rádi, a to, čím se lišíme od konkurence. Koneckonců jde o zarámování samotné filozofie Liftaga,” uvedl CMO Liftaga Lukáš Musil.

Zdroj: Liftago

Zdroj: Liftago

Jednotlivé kreativy v první vlně komunikace rozehrávají příběh rodiny, jež se dostává do situací, které řeší Liftago. Ať už se dcera vrací z večírku, nebo potřebuje celá rodina být včas na důležité události. Na všechny nejistoty nebo obavy pak protagonisté kampaně odpovídají „Neboj, jedu Liftagem.”

,,Kromě claimu, který funguje nejen jako podpis, ale také jako přirozená součást příběhů, spojuje jednotlivé výstupy kampaně i vizuální prvek modrých bublin. Fungují jako jednoduchá zkratka pro vyjádření komunikace mezi lidmi jedoucími ve voze a zároveň hezky sedí ke skutečnosti, že je Liftago mobilní aplikace,” dodává Dora Pružincová.

První vlna kampaně běží od 15. května v onlinu ve videospotech a statických formátech. V Praze je rozmístěno více než 60 venkovních ploch, zejména na zastávkách veřejné dopravy. Některé kreativy jsou s nadsázkou uzpůsobeny pro daná místa. Kampaň podpoří také influenceři jako je TMBK, Olga Plojhar, Zuzeta nebo Adéla Elbel.

-mav-