Max přichází, HBO Max končí. Operátoři nabídnou tarif Standard

čtvrtek, 16. května 2024, 06:55 TV Lukáš Polák

V úterý 21. května vstoupí na český trh videotéka Max. Dosavadní zákazníci služby HBO Max získají v rámci migrace tarif Standard. Za vyšší kvalitu si bude nutné připlatit, pokud to operátor umožní.

Spuštění videotéky Max doprovodí v Česku VOD premiéra blockbusteru Duna: Část druhá. Foto: WarnerBros. Discovery

Spuštění videotéky Max doprovodí v Česku VOD premiéra blockbusteru Duna: Část druhá. Foto: WarnerBros. Discovery

Videotéka Max z produkce společnosti Warner Bros. Discovery vstoupí na náš trh 21. května. Nahradí stávající službu HBO Max, která tímto dnem skončí. Max vedle obsahové nabídky stávající HBO Max rozšíří obsah o reality show a dokumenty z produkce Discovery a přímé sportovní přenosy ze streamovací služby Eurosport. Jak se příchod nové služby projeví v nabídce operátorů?

O2 TV

Společnost O2 Czech Republic, která je provozovatelem placené televize O2 TV, zákazníky ujišťuje, že přechod na novou videotéku Max pro ně nebude znamenat žádnou komplikaci. „Přechod z HBO Max na Max se liší podle toho, kde jste zvyklí HBO Max sledovat. Jednoduchý návod najdete na naší podpoře od 21. května. Na přechod vás v tento den upozorní i samotná aplikace HBO Max s vysvětlením, jak se do nového Maxu přihlásit,“ informoval operátor klienty.

V O2 TV je současná videotéka HBO Max buďto součástí samotného součástí tarifu nebo balíčku Kino. „Není to jen o odmazání prvních tří písmenek. Čeká vás spousta nového obsahu,“ doplnila společnost O2. Cenu O2 TV tarifů obsahujících přístup do HBO Max (nově Max) a balíčků Kino nechává operátor stejnou, jako byli klienti zvyklí. Službu Max není možné využít dříve. O2 CZ právě 21. května upozorní, že už mohou tuto videotéku využít.

Magenta TV (T-Mobile)

„Všichni T-Mobile zákazníci HBO Max získají od 21. 5. přístup k nové verzi služby Max ve verzi tarifu Standard. Cena služby se nemění pro nové ani stávající zákazníky produktů HBO Základ, HBO Komplet a Magenta TV XL. Vyšší tarif ani balíček Sport ke dni spuštění nabízet nebudeme, ale do budoucna chystáme pro naše zákazníky několik akcí tak, aby mohli fandit českému olympijskému týmu,“ sdělil MediaGuru.cz Zdeněk Spurný, manažer TV a partnerského rozvoje.

Operátor T-Mobile připravil pro lepší přehlednost pro své zákazníky na webových stránkách průvodce migrací ze služby HBO Max na novou videotéku Max. Zájemci ho mohou najít na této adrese. T-Mobile na stránce své zákaznické podpory uvádí, že původní aplikace HBO Max by se měla sama pokusit o aktualizaci. V případě, že se tak nestane, bude nutné tento krok realizovat manuálně, což se týká například televizorů s internetem.

Skylink/freeSAT

Nová služba Max nahradí původní službu HBO Max ve všech balíčcích operátorů Skylink i freeSAT, které ji aktuálně obsahují. Cena těchto balíčků se měnit nebude. Zákazníci tak přejdou na nový Max balíček/tarif Standard. Tarif Sport si zákazník bude moci dokoupit napřímo u HBO/Discovery (jednoduchou cestou přes menu aplikace/služby Max). Tyto podmínky budou platné v době spuštění nového Maxu a aktuálně probíhají další jednání o budoucím nastavení.

„Nikdy neurčujeme koncovou cenu služby, kterou prodávají operátoři a ani ji s nimi nediskutujeme. Zákazníci přejdou na tarif Standard, stejně jako všichni D2C zákazníci,“ potvrdila pro MediaGuru.cz za společnost Warner Bros. Discovery (WBD) Pavla Brožková, která má na starosti komunikaci globálního hráče v Česku a na Slovensku. Vedle své placené videotéky a prémiových kanálů provozuje WBD na našem trhu nově také bezplatný kanál Warner TV.

Vodafone TV

Pro stávající zákazníky Vodafone TV se aktuálně nic nemění. Streamovací služba Max bude, stejně jako její předchůdkyně HBO Max, součástí balíčků Vodafone TV Cinema a AllinOne a staršího tarifu Komplet. Aplikace se sama zaktualizuje, případně vyzve diváky k ruční aktualizaci. Zůstávají přihlašovací údaje, stejně jako třeba vytvořené profily i historie přehrávání.

Zákazníci, kteří už mají službu HBO Max v rámci svého tarifu Vodafone TV, získají automaticky předplatné Max s plánem Standard. Ten nabízí možnost sledování souběžně na dvou zařízeních. Obsah bude dostupný v rozlišení Full HD. V rámci tohoto plánu bude možné stáhnout si 30 filmů nebo seriálových dílů a dívat se na ně offline. Operátor upozorňuje, že nebude možné přikoupit tarif Premium. V případě zájmu o doplněk Sport, je ho třeba doplatit přímo u Maxu.

SledováníTV

Ve SledovaniTV bude videotéka Max dostupná ve všech balíčcích, ve kterých je nyní služba HBO Max. Konkrétně se jedná o hlavní balíček Premium, Maximální nebo Maxi a doplňkové balíčky HBO + Max (dříve HBO + HBO Max) a HBO Maxpack. Stejná zůstává v tuto chvíli i cena. V rámci předplatného, stejně jako u ostatních operátorů, získají uživatelé u Maxu tarif Standard. Přímo v Maxu si pak budou moci dokoupit doplňkový balíček Sport. Po dobu Olympijských her v Paříži budou všechny přenosy z her dostupné již v tarifu Standard jako bonus.

Služba Max zveřejnila ceník pro Česko, po spojení podraží

pátek 19. dubna 2024

Premiéra Duny 2 a obří kampaň

Reklamní kampani doprovázející spuštění videotéky Max není možné uniknout. Společnost Warner Bros. Discovery pro ni využívá všechny možné dostupné kanály, a to i v Česku volně dostupný televizní kanál Warner TV, který spustila na začátku dubna. Na této neplacené stanici se objevují v průběhu vysílání různé druhy bannerů zasazených do obrazu. Videotéka HBO Max například láká premiéru filmu Duna 2 (21. května) nebo seriálů Rod draka a Tučňák.

U vybraných služeb v České republice (Apple TV nebo Rakuten TV) už je navíc v tuto chvíli formou samostatné platby k dispozici také blockbuster Godzilla x Kong: Nové impérium, který si odbyl svou kinopremiéru 28. března. Cena ale v tuto chvíli odpovídá přibližně dvěma lístkům do kina. 

Spot poutající na příchod služby Max, zdroj: Warner Bros. Discovery