Odznak Vysočina vystřídá na TV Nova v neděli večer Ivetu

neděle, 12. května 2024, 07:10 Aktuality, TV MediaGuru

Osm nedělních večerů patří od 12. května na TV Nova novým dílům seriálu Odznak Vysočina.

Odznak Vysočina, zdroj: TV Nova

Odznak Vysočina, zdroj: TV Nova

TV Nova zařadí od neděle 12. května od 20:20 třetí řadu detektivního seriálu Odznak Vysočina. Přinese celkem osm nových dílů. Hlavní role znovu patří pětici vyšetřovatelů pod vedením kapitánky, kterou hraje Monika Hilmerová. Vrátí se i další členové týmu – Simona Hába Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek a Patrik Děrgel.

Dále hrají Martina Jindrová, Pavel Řezníček, Barbara Lukešová a David Máj a ve vedlejších rolích Kristýna Nováková, Robert Mikluš, Pavel Soukup, Jan Šťastný, Pavla Gajdošíková, Jan Hrušínský či Ivana Andrlová. Stejný zůstává i režisérský tandem – Marek Najbrt a Andy Fehu.

Třetí řada se naopak, na rozdíl od předchozí série, nebude vracet do minulosti, spojovací linkou bude naplňování osobních ambicí, a to i za cenu jednání na samé hraně zákona.

I tentokrát je děj jednotlivých kauz inspirován skutečnými případy a s realistickým ztvárněním policejních postupů opět pomáhá odborná poradkyně, vrchní komisařka Renáta Miková. Protože se tentokrát vyšetřování bude týkat i dětí a mladistvých, stala se novou odbornou poradkyní Petra Wünschová z centra Locika a kriminalisté budou spolupracovat také s OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí). Veškeré pátrání bude znovu zasazeno do  prostředí Vysočiny.

Druhou řadu seriálu, kterou TV Nova uvedla na jaře loňského roku, si v průměru nenechalo ujít 25,35 % diváků v CS 15–54 u TV. Po dobu osmi nedělních večerů kriminálku sledovalo v průměru 1,218 mil. diváků starších 4 let. (Zdroj dat: ATO – Nielsen, živě + TS0-3, ke dni: 24. 4. 2023)

Natáčení Odznaku Vysočina je realizováno v souladu s principy tzv. udržitelného natáčení, tedy s maximálním ohledem na životní prostředí. Pro TV Nova seriál vyrábí produkční společnost Bionaut.

Nova nasadí od 12. května třetí řadu seriálu Odznak Vysočina

úterý 23. dubna 2024