OK TV startuje bez největších operátorů, spoléhá na DVB-T2

čtvrtek, 16. května 2024, 08:05 Aktuality, TV , Aktualizováno MediaGuru

Nová plnoformátová stanice OK TV, která odstartuje ve čtvrtek večer pět minut před sedmou hodinou, uzavřela smlouvu zatím s šesti společnostmi.

Společná fotografie tváří OK TV při zahajovací tiskové konferenci. Foto: Lukáš Polák, MediaGuru

Společná fotografie tváří OK TV při zahajovací tiskové konferenci. Foto: Lukáš Polák, MediaGuru

Celoplošný program OK TV, který plánuje divákům nabídnout výhradně pozitivní pořady a obsah bez násilí a zpravodajství zaměřené na válečné konflikty a další negativní události, prozatím nemá smlouvu s žádným z největších operátorů placené televize. MediaGuru.cz to potvrdil ve středu večer generální ředitel stanice Jan Hloch. „Hlavním distribučním kanálem je pro nás v tuto chvíli celoplošný DVB-T2 multiplex 24 společnosti Digital Broadcasting,“ konstatoval Hloch.

V pozemním vysílání DVB-T2 bude možné stanici sledovat ve standardním rozlišení, u provozovatelů placené televize pak ve Full HD. OK TV uzavřela prozatím smlouvu se šesti společnostmi, jmenovitě SledováníTV, Starnet, PODA, Lepší.TV, Antik Telekom a Grape SC. „Naším požadavkem bylo, aby nás operátoři zařadili do základních nabídek,“ přiblížil MediaGuru.cz šéf nového celoplošného programu. Oslovena byla také Asociace provozovatelů kabelových a telekomunikačních sítí v ČR.

Co se týká velkých operátorů, sám Jan Hloch vidí v tuto chvíli největší šanci na budoucí dohodu se společností Vodafone. „Jednáme s nimi, ale start nestihneme, protože v době významných události, jako je například hokejový šampionát, operátor nedělá žádné programové změny. Pokud se nám podaří dohodnout v období mezi MS v hokeji a fotbalovým Eurem, budeme rádi,“ dodal Hloch.

V případě satelitního šíření se OK TV nedohodla se Skylinkem na podmínkách. Operátor O2 zatím na oslovení provozovatelem programu vůbec nereagoval. Jednáním je OK TV otevřena i s T-Mobilem.

-lukpol-

OK TV ukázala program i studia, chce předhonit TV Barrandov

úterý 7. května 2024