Podíl CNN Prima News je kolem 2 %, přidává videopodcasty

pátek, 3. května 2024, 13:05 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Podíl stanice CNN Prima News se postupně zvyšuje, za poslední rok se pohybuje kolem 2 %.

Vývoj podílu CNN Prima News (v %) po měsících v roce 2024, zdroj: FTV Prima, ATO-Nielsen

Vývoj podílu CNN Prima News (v %) po měsících v roce 2024, zdroj: FTV Prima, ATO-Nielsen

Zpravodajská stanice CNN Prima News meziročně zvýšila svůj podíl na sledovanosti, který se za poslední rok ustálil na 1,91 % v CS 15+.  V letošním březnu a dubnu těsně překročila i hranici 2 %. Zároveň oznámila, že rozšíří produkci svých videopodcastů.

CNN Prima News od loňska nabízí videopodcasty Hlasy zločinu a Generace deprese. Při příležitosti svého čtvrtého výročí, které připadá na květen, uvede dva nové videopodcastové tituly, nové studio a připravuje i další nové pořady, které souhrnně zaštítí značkou CNN Prima News Podcast.

Spáleniště… Příběhy hasičů je nový projekt moderátora Krimi zpráv Matěje Rychlého. Společně s vyšetřovatelem Martinem Kavkou budou vyprávět příběhy největších požárů posledních let. Pravidelně ho diváci budou moci sledovat každou v sobotu ve 14.25 na CNN Prima News. Dvojnásobnou premiéru  dvou dílů uvidí v sobotu 4. května ve 13.55 a ve 14.25 na CNN Prima News. 

Další novinkou je videopodcast Do pohody s Marianem Jelínkem, který moderuje Lucie Čermáková. Kouč sportovních hvězd i vrcholných manažerů poradí, jak se vypořádat s našimi každodenními problémy – výchovou dětí, partnerským soužitím či osobními krizemi. Termín prvního vysílání zatím televize neuvedla. 

Pokračují i Hlasy zločinu s novináři Václavem Janatou a Jakubem Kvasničkou, kteří rozebírají největší kriminální kauzy posledních let. Připravuje se také knižní podoba. 

Nové díly připravuje i videopodcast Generace deprese s Terezií Tománkovou, která se svými hosty nabídne dospělým možnost pochopit trápení jejich dětí a také předejít krizovým situacím. Sedmidílnou sérii je mořné sledovat každou neděli od 5. května ve 22.30 na CNN Prima News.

„Vedle řady televizních projektů jsme se vrhli na trh s podcasty a po pouhých několika měsících se z naší značky Hlasy zločinu stal fenomén se stabilní diváckou základnou a miliony přehrání a zhlédnutí na několika streamovacích platformách. I proto pod naší značkou CNN Prima News Podcast uvádíme hned dva unikátní projekty s velkým potenciálem, které uvidíte i v televizi. A můžu prozradit, že to všechno je jenom začátek,“ říká ředitel zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Martin Švehlák.

Začátkem června přinese CNN Prima News volební studio i předvolební debaty k evropským volbám, na podzim pak ke krajským a americkým prezidentským volbám.

Web CNNPrima.cz se minulý rok pravidelně umisťoval v TOP 5 mezi nejnavštěvovanějšími zpravodajskými servery. Za loňský rok nashromáždil přes 372 milionů page views a zaznamenal průměrnou měsíční návštěvností 2,9 milionu reálných uživatelů.

-mav-