Prima Cool SK zahájí vysílání na Slovensku 27. května

středa, 15. května 2024, 14:15 Aktuality, TV, Slovensko MediaGuru

Prvním tematickým kanálem skupiny Prima lokalizovaným pro slovenský trh je stanice Prima Cool. Vysílání zahájí 27. května.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Slovenská verze Prima Cool, kanál Prima Cool SK, zahájí vysílání 27. května. Zaměří se zejména na mladšího a mužského diváka. Nabídne komediální seriály, zábavné pořady, motoristické a cestovatelské magazíny i sci-fi. Dostupná bude u většiny operátorů satelitních, kabelových, IPTV a placených DVB-T služeb na Slovensku.

„Televizní stanice Prima Cool SK nám dává možnost přinést divákům na Slovensku spoustu další originální zábavné tvorby, pestré škály vlastních úspěšných motoristických, cestovatelských nebo dokumentárních a reality programů. Vedle kanálu Prima Plus, respektive Prima SK, který se zaměřuje na premiérovou seriálovou a rodinnou zábavnou tvorbu skupiny Prima, tak novým obsahem více cílíme na mužské publikum i mladší diváky,“ přiblížila Alex Ruzek, programová ředitelka skupiny Prima.

Nový kanál pro slovenský trh naváže na první z tematických kanálů skupiny Prima v České republice. Tím je od roku 2009 právě kanál Prima Cool, který se stále více zaměřuje na vlastní tvorbu. I na kanálu Prima Cool SK proto programy vlastní tvorby doplní vybrané akviziční tituly, které jsou na trhu pro Slovensko licenčně dostupné. Půjde například o britský motoristický pořad Top Gear nebo sci-fi seriál Hvězdná brána. Programovou nabídku kanálu by navíc v nejbližším období mohl doplnit ještě i další akviziční obsah. V programové nabídce se objeví také série příběhů z každodenní policejní praxe Policie v akci, známá z vysílání hlavního kanálu Prima. Přinese i zábavné pořady jako Prima Partička, Mikýřovu hysteorii českých dějin, show K.o.mici, Nečum na mě show nebo komediální seriál Bodyguardi s Predragem Bjelacem a Adamem Ernestem v hlavních rolích. Chybět nebudou ani premiérová vydání motoristického pořadu Autosalon nebo Fotra na tripu a dalších.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Skupina Prima už nyní připravuje i start dalšího televizního kanálu pro slovenské diváky. Programovou nabídku tam na podzim letošního roku rozšíří také kanál Prima Love Sk.

Skupina Prima vysílá na Slovensku už od roku 2017, kdy spustila první oficiální TV kanál Prima Plus (nově bude přejmenován na Prima SK). Od roku 2020 přibyla i zpravodajská multiplatforma CNN Prima News.

Stanice Prima Plus se na Prima SK přejmenuje ve stejný den, kdy zahájí Prima Cool SK – tedy 27. května. „Na slovenské obrazovky bude nadále přinášet premiérovou vlastní tvorbu skupiny Prima,“ uvedl Michal Stárek, senior manažer pro distribuci skupiny Prima.

-mav-

Prima ještě letos spustí slovenské verze Prima Cool a Prima Love

čtvrtek 14. března 2024