Prima zařadí novou soutěž Kdo se ptá?, moderuje Martin Dejdar

středa, 29. května 2024, 10:20 TV MediaGuru

Nový soutěžní pořad Kdo se ptá? je postaven na otázkách běžných diváků. Ve vysílání TV Prima se poprvé objeví v pátek 21. června a zaplní tak páteční letní večery.

Kdo se ptá?, zdroj: FTV Prima

Kdo se ptá?, zdroj: FTV Prima

Skupina Prima natočila českou verzi televizní soutěžní show Who is Asking?. Prima soutěž uvede pod názvem Kdo se ptá? a moderovat ji bude Martin Dejdar. První díl uvidí diváci Primy v pátek 21. června v hlavním vysílacím čase ve 20.15. Nový pořad má deset dílů.

Princip vědomostní soutěže spočívá v zodpovídání otázek, jež soutěžícím pokládají běžní lidé. Ti své otázky natáčí na mobilní telefon a zasílají je do studia. Dvě dvojice soutěžících si z velkoplošné obrazovky vybírají tváře dotazovaných, aniž by tušili, jaké otázky pro ně mají přichystané. Prochází třemi koly až k vítězství jednoho páru. Zatímco ve světě soutěží dvojice z lidu, v české verzi Kdo se ptá? poměří znalosti známé osobnosti.

„Myslím, že je to jedna z prvních show, kde se diváci mohou těšit sami na sebe, protože jsou to oni, kteří tvoří základní kámen této soutěže. Mohou se ptát na cokoliv. Svoji otázku, která musí mít jasně danou a nezpochybnitelnou odpověď, natočí na mobilní telefon a pošlou nám. Pak záleží, koho si soutěžící vylosují, uvidí se v televizi. To je veliké lákadlo pro diváky, a kromě toho všechny soutěžní dvojice tvoří lidé ze showbyznysu, herci, zpěváci, sportovci,“ přibližuje podstatu soutěže její moderátor Martin Dejdar. 

V deseti dílech vědomostní show Kdo se ptá? vystoupí také například Daniela Brzobohatá, Aleš Háma, Michal Suchánek s dcerou Berenikou, manželé Tomešovi, manželé Koptovi, Igor Bareš, Kristýna Frejová, Veronika Žilková, Adéla Gondíková, Petr Vacek, Ivana Jirešová a další. Peníze, které známé osobnosti v soutěži vyhrají, jsou určeny na charitativní účely.

Původně švýcarský formát, kde soutěž běží denně osm let, převzali Řekové, Izraelci, Maďaři, Estonci, Kypřané, Indové i Thajci. 

-mav-