Projekt Hila na Brumlovce nabídne obchody i kanceláře

sobota, 1. června 2024, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Začala výstava nového multifunkčního objektu Hila na pražské Brumlovce. Budou v něm kanceláře, obchody i nájemní byty. 

Multifunkční budova Hila bude dokončena v roce 2027, zdroj: Passerinvest Group.

Multifunkční budova Hila bude dokončena v roce 2027, zdroj: Passerinvest Group.

Společnost Passerinvest Group zahájila výstavbu nového multifunkčního objektu Hila na BrumlovcePraze 4. Budova poskytne po svém dokončení na jaře 2027 kombinaci přibližně 20500 m² kanceláří k pronájmu, 71 nájemních bytových jednotek a v přízemí obchodní plochy čítající 2000 m². Za architektonickým ztvárněním projektu stojí renomované studio Aulík Fišer architekti, dodavatelem stavby je společnost Gemo.

Budova nabídne také prostorné terasy pro uživatele kanceláří a lodžie s výhledy pro rezidenty. Budova Hila bude zcela naplňovat ESG strategii společnosti, a bude tak vybavena moderními technologiemi, například systém chlazení a topení sálavými stropy v kombinaci s plánovanými tepelnými čerpadly.

„Dva roky se pro volný trh nezačala v Praze stavět významnější kancelářská budova. Proto děkuji Pánu Bohu, že nám dal odvahu jít proti proudu a začít. Výstavba objektu Hila má další důležitost i v tom, že po řadě rekonstrukcí, rezidenčním projektu a neziskových budovách se staví na Brumlovce opět signifikantní kancelářská budova, byť s multifunkčním přesahem. Kombinací hlavní funkce moderních kanceláří a nájemního bydlení v rámci jedné, a přitom dostatečně velké budovy, se v této oblasti stáváme opět jakýmisi průkopníky trhu,“ říká Radim Passer, zakladatel a CEO společnosti Passerinvest Group.

Budova Hila vyrůstá na rohu ulic Vyskočilova, Želetavská a Jemnická. Druhé až osmé nadzemní podlaží bude tvořit kancelářská část doplněná o zelené střešní terasy a deváté až patnácté nadzemní podlaží budou zaujímat nájemní byty s lodžiemi. Součástí přízemí budou obchodní jednotky přístupné jak z okolních ulic, tak z obchodní pasáže. Čtyři podzemní podlaží pak poskytnou přibližně 420 parkovacích míst určených výhradně nájemcům budovy, včetně příprav nabíjecích stanic pro elektromobily. Plánované dokončení kancelářské části je odhadováno na konec roku 2026 a s úplným dokončením stavby, včetně rezidenční části, se počítá na jaro roku 2027. 

„Jakkoli zájem o mixed-use projekty v České republice roste, oproti zbytku Evropy jich u nás vzniká stále poskromnu. Důvodem jsou především zdlouhavé schvalovací procesy, které u nás zpravidla trvají roky, a tak žel development reaguje na změny společenské poptávky se značným zpožděním,“ dodává Eduard Forejt, ředitel rozvoje a obchodu Passerinvest Group. 

-stk-