Rádio Hey přebírá vysílače po stanici Česká Kanada

pátek, 17. května 2024, 07:10 Rádio, Aktuality MediaGuru

Podnikatel Miroslav Pýcha začal šířit svou rozhlasovou stanici Rádio Hey také na Dačicku, signál se chystá rozšířit i na Jindřichohradecko.

Rádio Česká Kanada vydrželo v éteru necelých osm let, vysílání zahajovalo 11. června 2016

Rádio Česká Kanada vydrželo v éteru necelých osm let, vysílání zahajovalo 11. června 2016

FM vysílače dnes již neexistující rozhlasové stanice Rádio Česká Kanada oficiálně převzal podnikatel Miroslav Pýcha. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání schválila Pýchovi převzetí stejnojmenné společnosti, která tento regionální program provozovala. Rádio Česká Kanada ukončilo vysílání z existenčních důvodů, Pýcha se rozhodl do firmy vlastnicky vstoupit a umožnit tak rozšíření své rockové stanice Rádio Hey.

Rádio Hey už v tuto chvíli využívá po Rádiu Česká Kanada frekvenci 92,9 FM v Dačicích (kóta Červený vrch), v horizontu několika týdnů by měl opět ožít i vysílač Jindřichův Hradec – Poliklno na 103,6 FM. Obě lokality fungovaly s horizontální polarizací, ale druhou z nich plánuje Miroslav Pýcha se svými techniky nahradit vertikální. Pro vysílače Dačice i Poliklno je počítáno s výkonem 300 Wattů, který bude pro zamýšlené území dostačující.

-lukpol-

Vlastník Hey rádia má zájem převzít Rádio Česká Kanada

pondělí 12. února 2024

Vlastník Hey rádia může převzít Rádio Česká Kanada

čtvrtek 22. února 2024

Rádio Česká Kanada se chce změnit na Hey radio

pondělí 15. dubna 2024