Sporty TV: Denní zásah v dubnu byl 25 tisíc diváků

úterý, 28. května 2024, 12:25 Aktuality, TV MediaGuru

Nová volně šířená sportovní televize Sporty TV zveřejnila první čísla své sledovanosti za období měsíce dubna.

Jan Smíšek, zdroj: Sporty TV

Jan Smíšek, zdroj: Sporty TV

Stanice Sporty TV, která zahájila vysílání 1. března letošního roku, oznámila, že v letošním dubnu sledovalo alespoň 3 minuty v kuse  (reach) její vysílání 298 tisíc diváků 4+ (zdroj: ATO – Nielsen, živá + TS 0-3). Během dne vidělo obsah televizního kanálu průměrně 25 tisíc diváků (denní reach).

„Výsledek je velmi pozitivní - sledovanost je vyšší, než jsme před spuštěním Sporty TV očekávali,“ uvedl Jan Smíšek, výkonný ředitel společnosti Perinvest Group, která je vlastníkem Sporty TV.

Nejvyšší sledovanosti stanice dosahuje v časovém pásmu od 17:30 do 21:00.

Během dubna byly divácky nejúspěšnější sportovní přenosy: play off 2. hokejové ligy, play off volejbalové extraligy mužů a žen, semifinálové zápasy play off florbalové Superligy a také přenos vytrvalostního motoristického závodu FIA WEC 6h z Imoly.

Z magazínů vlastní tvorby dokázal k televizním obrazovkám přilákat nejvíce diváků pořad Zdravě na talíři, ve kterém účastnice posledního ročníku MasterChef Česko Petra Kamencová učí připravovat nutričně vyvážené pokrmy vhodné pro všechny profesionální i hobby sportovce.

„Ve spolupráci s Českým volejbalovým svazem jsme získali práva na vysílání prestižního beachvolejbalového turnaje Beach Pro Tour Elite 16 z portugalského Espinha, které na naší stanici odstartovalo již minulý čtvrtek. Zároveň s Českým volejbalovým svazem jednáme o zařazení i dalších beachvolejbalových turnajů Beach Pro Tour Elite 16 v letošní sezoně. Pro velký úspěch budeme i v příštím roce pokračovat s přenosy vytrvalostního motoristického závodu FIA WEC, pro fotbalové nadšence může být zase velmi zajímavé mezistátní přátelské utkání USA - Brazílie. O dalších fotbalových projektech na příští sezonu jednáme,“ říká k dalším plánům Smíšek.

-mav-

Sporty TV zahájí 1. března, zaměří se na halový sport

úterý 27. února 2024