Swappie a Knihobot otevírají drop off point pro použité iPhony

neděle, 12. května 2024, 07:40 Aktuality, Marketing, Udržitelnost MediaGuru

Swappie a Knihobot společně vytvořily nové místo pro odevzdání starých iPhonů k prodeji. 

Zdroj: Swappie

Zdroj: Swappie

Knižní second-hand Knihobot a finská společnost Swappie, zaměřující se na repasované iPhony, se spojily a vytvořily místo, kde mohou lidé odevzdat svůj použitý iPhone. Nový drop off point se nachází na pobočce Knihobotu v Holešovicích v Praze. 

„Dávat druhou šanci použitým věcem, je za nás nejsnadnější cesta k udržitelnosti. Z naší zkušenosti víme, že když lidé mají možnost snadno poslat věci dál, rádi ji využijí,“ říká Barbora Votavová, brand manažerka Knihobotu. 

„Nový drop off point je řešením pro zákazníky, kteří chtějí prodat své staré iPhony, ale nemají čas nebo chuť se zabývat jejich balením a chozením na poštu. Ze zkušenosti z ostatních evropských zemí víme, že až 40 % lidí považuje právě balení a odesílání za největší překážku v prodeji telefonu,“ dodává Christoph Lau, manažer pro střední a jižní Evropu Swappie. 

Proces prodeje probíhá přes webovou stránku swappie.cz/výkup, kde spotřebitel určí stav svého zařízení a získá odhad ceny. Poté přijde na pobočku Knihobotu u Strossmayerova náměstí s telefonem a odevzdá ho obsluze. Ta zabalí telefon a odešle ho do centrály Swappie, kde bude provedena jeho  kontrola a následně proběhne vyplacení peněz na účet zákazníka.

-stk-