Videotéka Joj Play aktivovala geoblokaci pro Česko

středa, 29. května 2024, 13:15 Aktuality, TV MediaGuru

Mediální skupina Joj aktivovala před zahájením hokejového šampionátu regionální omezení pro sledování svých streamovaných programů. V Česku už tak nejsou její stanice touto cestou dostupné.

Slovenská verze pořadu Vtip za stovku. Foto: TV Joj

Slovenská verze pořadu Vtip za stovku. Foto: TV Joj

Slovenské programy TV JOJ, Plus a Wau, všechny tři ve formátu Full HD, už není možné sledovat prostřednictvím streamingové služby Joj Play na území Česka. Důvodem je aktivace geoblokace, která byla nasazena se zahájením právě skončeného světového hokejového šampionátu konaného v Praze a Ostravě. Zápasy z MS v hokeji bylo možné sledovat na obrazovkách Joj, tematický kanál Joj Šport dokonce po dobu jeho konání vysílal ve slovenském DVB-T2 volně.

Jediným programem, který je možné v tuto chvíli sledovat prostřednictvím Joj Play nadále beze změny, je zpravodajská televize Joj 24, na níž není třeba uplatňovat geoblokaci ani na území cizího státu. Programy slovenské televizní skupiny Joj určené pro tamní trh nejsou oficiálně v Česku k dispozici řadu let, stejně jako v případě konkurenční Markízy. S tichým souhlasem probíhá šíření stanic TV Joj, Plus a Wau bez geoblokace ve standardní kvalitě v rámci HbbTV.

-lukpol-

Slovenská JOJ nabízí své programy i českým divákům

pondělí 15. května 2023