Albatros Media koupila internetové knihkupectví Libristo

úterý, 4. června 2024, 07:20 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Albatros Media získala internetové knihkupectví Libristo Media. Díky akvizici vstoupila do 25 zemí v Evropské unii.

Hlavní značky skupiny Albatros Media, zdroj: Albatros Media

Hlavní značky skupiny Albatros Media, zdroj: Albatros Media

Skupina Albatros Media se stala stoprocentním vlastníkem Libristo Media, pod který spadá na patnáct e-shopů v 25 zemích Evropské unie. Nabízí téměř 22 milionů knih a služby e-shopu využívají ročně dva miliony zákazníků. Albatros Media se stala vlastníkem internetového knihkupectví k 31. 5. 2024.

Libristo Media založili v roce 2008 Eva a Lukáš Kavinovi, kteří byli dosud jeho stoprocentními vlastníky. Společnost, jež sídlí a bude nadále sídlit ve Vsetíně, původně začínala jako český internetový obchod s knihami. Provozuje 15 e-shopů – v Česku nejlevnejsi-knihy.cz a libristo.cz, v ostatních zemích pod lokální doménou například libristo.de, libristo.es, libristo.gr, libristo.it a libristo.pl nebo pod evropskou doménou libristo.eu.

Libristo Media se zaměřuje na prodej zahraniční literatury, v nabídce má téměř 22 milionů knih ve více než sto padesáti jazycích.

Albatros Media má dlouhodobě plán být respektovaným vydavatelem i na zahraničních trzích a díky spojení s Libristem má ambici stát se také evropským lídrem v prodeji cizojazyčných knih. „Spojení s Libristem je pro nás logickým krokem. Navazuje na naši loňskou akvizici prodejce anglických knih, skupiny Enbook, skokově posílí naši tržní pozici ve 25 zemích EU a přinese také řadu synergií,“ vysvětluje Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media.  Dodal, že spojení s Libristem je zásadním krokem pro strategické plány Albatrosu.

Původní majitelé i další klíčoví lidé budou Libristo nadále řídit. „Jsem patriotka a je pro mě důležité, aby Libristo dál fungovalo jako česká firma a konkrétně z naší valašské základny ve Vsetíně. Na Valašsku jsou skvělí lidé, kteří dokážou firmě dát vše, a regionu také prospěje, pokud tu budou firmy, které tady udrží kvalitní lidi,“ uvedla Eva Kavinová.

-mav-