Apple TV+ nabídne vylepšenou funkci z Prime Video

úterý, 11. června 2024, 16:15 Aktuality, TV MediaGuru

Americká společnost Apple ve své streamovací službě nabídne při sledování originální produkce Apple TV+ vylepšenou funkci o hercích v obraze. Novinku pojmenovala inSight.

Funkce inSight ukáže (nejen) informace o hercích a postavách v obraze. Foto: Apple

Funkce inSight ukáže (nejen) informace o hercích a postavách v obraze. Foto: Apple

Společnost Apple představila na pondělní celosvětové konferenci vývojářů WWDC24 další z řady svých připravovaných novinek zaměřených mj. na umělou inteligenci AI. Svůj prostor však měla i vylepšení v multimediálním centru Apple TV, respektive vlastní streamovací službě Apple TV+. Hlavní novinkou je funkce inSight, která de facto konkuruje zobrazování informací o hercích a postavách v obraze, jenž již několik let nabízí svým předplatitelům Amazon Prime Video.

Apple však neplánuje pouze prvek Amazonu kopírovat, případně se jím inspirovat, ale nadále ho rozšiřuje. Novinkou oproti konkurenci mají být i informace o právě hrané skladbě, kterou si je možné okamžitě uložit do playlistu hudební služby Apple Music. Americká společnost tak nenásilnou formou nutí uživatele, aby používali co nejvíce jejich produktů. Informace bude možné zobrazovat přímo na mobilním telefonu iPhone, pokud je používán jako dálkový ovladač.

Další z novinek je vylepšení dialogů dostupné taktéž od verze operačního sytému tvOS 18. Strojové učení a monitoring audio nabízí zřetelnější konverzaci navzdory hudbě, akci a hluku na pozadí. Vedle reproduktorů HomePod nabízí nově Vylepšený dialog také vestavěné televizní reproduktory nebo reproduktory připojené přes HDMI, sluchátka AirPods a další zařízení připojená přes Bluetooth. Kromě toho bude Vylepšený dialog k dispozici i pro iPhone nebo iPad.

Díky titulkům se mohou diváci plně soustředit na vybraný obsah. Titulky v tvOS 18 se automaticky zobrazují přesně ve chvílích, kdy jsou nejvíc potřeba, například když se jazyk přehrávaného filmu nebo seriálu liší od jazyka zařízení, když je vypnutý zvuk nebo když uživatel přeskočí v přehrávaném obsahu dozadu. tvOS 18 rovněž přináší podporu poměru stran 21:9 pro promítání filmů a seriálů pomocí projektorů nebo vybraných televizorů.

-lukpol-