BBC First startuje v Česku jako lineární TV, je v nabídce O2 a T-Mobile

pondělí, 3. června 2024, 10:00 TV MediaGuru

Od 3. června je prémiový filmový kanál BBC First v nabídkách operátorů O2 a T-Mobile.

Zdroj: BBC First

Zdroj: BBC First

Společnost BBC Studios přivádí na český a slovenský trh prémiový filmový kanál zaměřený na britská dramata BBC First. Od 3. června ho do své nabídky zařazují T-Mobile a O2 v České republice, na Slovensku pak Slovak Telekom. BBC First vstoupila poprvé na český a slovenský trh v listopadu 2023 ve formě videotéky v síti T-Mobile a Slovak Telekom a nyní přichází jako samostatný lineární televizní kanál. Je plně lokalizovaný s českými titulky.

BBC First, který si letos připomíná desáté výročí vysílání, přináší filmová a televizní dramata britské produkce. Mezi hlavní červnové premiéry patří Six Four, čtyřdílný thriller s Kevinem McKiddem, který bude mít premiéru ve středu 5. června ve 21:00.

BBC First bude také vysílat první a druhou řadu seriálu Maigret Rowanem Atkinsonem v roli francouzského detektiva Julese Maigreta. První díl kriminální série odehrávající se v Paříži 50. let bude uveden v pátek 7. června ve 21:00.

První řada Hope Street bude mít premiéru ve čtvrtek 20. června v 17:45 (v programu od pondělí do pátku). Příběh se odehrává ve fiktivním městě Port Devine na pobřeží Severního Irska. Soustřeďuje se na policejní oddělení Port Devine a záhadný příjezd anglické komisařky Leily Hussainové, kterou hraje Amara Karan, první muslimská policistka v historii města.

„BBC First představuje jedinečnou příležitost pro fanoušky britské filmové drama tvorby a přináší rozmanitou škálu programu, který zahrnuje jak provokativní, poutavá vyprávění a spletité příběhy, tak i lehká kriminální dramata,“ řekl Bartosz Witak, generální ředitel pro střední a východní Evropu v BBC Studios.

BBC First se přidává ke stávajícím kanálům BBC Earth a BBC News, které jsou v Česku a na Slovensku dostupné.

Bližší informace o programu BBC First si můžete prohlédnout v dokumentu níže.

-mav-