Česká lakrosová unie změnila logo i vizuální identitu

čtvrtek, 4. července 2024, 14:25 Aktuality, Marketing, PR MediaGuru

Česká lakrosová unie představila své nové logo. Poprvé ho ukážou na ME české reprezentantky, které chtějí zaútočit na medaili.

Zdroj: Česká lakrosová unie

Zdroj: Česká lakrosová unie

Česká lakrosová unie představila nové logo českého lakrosu. Lakrosový míč a dráha švihu lakrosky je hlavní motiv, který se v něm promítá. Za tvorbou loga stojí kreativní agentura VML.

„Chtěli jsme navrhnout logo jednoduché a dobře použitelné ve všech možných aplikacích. Také jsme se rozhodli vyhnout klišé, jako je použití lakrosky. Vytvořili jsme si tak půlměsíc a do něho umístili míček. Tento prvek symbolizuje švih a dráhu letu míčku. Vznikl tak charakteristický element, který v kombinaci se zkosenou typografií
nejlépe vystihuje dynamiku lakrosu,“ vysvětluje vznik loga brand strategy planner VML Filip Truhlář.

Poté, co se loni stal lakros po více než sto letech opět olympijským sportem pro OH 2028 v Los Angeles, rozhodla se Česká lakrosová unie (ČLU) změnit jak zastaralé logo, tak modernizovat celou vizuální identitu. Nový styl má lépe reflektovat současnou vizi a hodnoty, což je sport plný dynamiky, zážitků a emocí. „Švih lakrosky a letící míč je základem lakrosového umění a jednoduše v logu vystihuje to, co je pro náš sport jedinečné. Líbí se mi jeho čisté a minimalistické provedení, které je snadno rozpoznatelné,“ reaguje na výslednou podobu členka výkonného výboru ČLU Barbara Bažantová.

-mav-