Český obsah na Netflixu táhne, přibudou další pořady

čtvrtek, 13. června 2024, 10:30 TV MediaGuru

Češi na Netflixu rádi sledují filmy a seriály českého původu. I proto přidá platforma stovku dalších pořadů.

Foto: MediaGuru

Foto: MediaGuru

Streamovací platforma Netflix v Česku své sledující oslovuje jak mezinárodním obsahem, tak tuzemským. České filmy a seriály se těší vysoké oblibě. Nyní je možné na Netflixu sledovat přes 500 českých titulů, v příštím roce přibude další stovka. Zástupci společnosti to uvedli na úterním setkání s novináři.

V příštích dvou měsících na Netflix přijde například film Tajemství a smysl života, seriál České televize a České asociace pojišťoven Adikts, Smršť, Tady Havel, slyšíte mě?, Prázdniny s Broučkem nebo Gump – Jsme dvojka. „Chceme i v českém obsahu nabízet stejnou různorodost žánrů, jako to děláme v mezinárodním měřítku,“ vysvětluje Adam Malczak, PR manager společnosti Netflix.

Kromě toho Netflix využívá české produkční a postprodukční společnosti k natáčení vlastních filmů či seriálů. V minulosti tak například na českém území vznikl snímek The Gray Man, Extraction 2, Spaceman nebo Na Západní frontě klid. Na podzim bude mít premiéru seriál Císařovna nebo  film Loups-Garous.

Ze zahraniční produkce bude mít 13. června premiéru třetí série seriálu Bridgertonovi. V polovině srpna přijdou první díly nové série Emily v Paříži, další 12. září. „Experimentujeme s dvoufázovým vydáním nových sérií, čímž chceme trochu podnítit očekávání. Neznamená to ale, že bychom opouštěli náš koncept binge watchingu,“ přibližuje z PR oddělení Netflixu Agata Burdzy. 

Na začátku července se na obrazovkách objeví nový film Policajt z Beverly Hills: Axel Fs Eddiem Murphym. Během léta – 16. srpna –se představí snímek The UnionHalle Berrya Markem Wahlbergem. Na podzim 15. listopadu bude mít premiéru komedie Back in Action s Cameron Diaz a Jamie Foxxem. Dále bude uvedena druhá série seriálu Diplomatické vztahy, Black Doves a také pokračování Hry na oliheň.

Netflix se chce do budoucna čím dál více soustředit i na sportovní obsah. Po skončení fotbalového Eura se 15. července představí dokument La Liga. Na podzim bude živě přenášet zápas Tyson vs. Paul nebo uvede nový snímek Senna o závodníkovi Formule 1 Ayrtonu Sennovi.

V příštím roce Netflix představí novou sérii Stranger Things, Black Mirror či další detektivní film s Danielem Craigem Na nože. Dále bude uvedena druhá řada seriálu The Sandman nebo katastrofický seriál Hevelius.

Na českém trhu neplánuje Netflix zavést předplatné s reklamou, uvedli zástupci Netflixu pro MediaGuru.cz. Zatím bude tuto možnost držet na 12 trzích, kde ho uvedl původně. 

-stk-