Charles Square Centre se mění na Karlák Shopping Square

čtvrtek, 13. června 2024, 06:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Kancelářský a obchodní komplex v centru Prahy se mění na Karlák Shopping Square. 

Charles Square Center projde rekonstrukcí i rebrandingem, zdroj: CBRE.

Charles Square Center projde rekonstrukcí i rebrandingem, zdroj: CBRE.

V centru Prahy proběhne rekonstrukce kancelářského a obchodního komplexu Charles Square Center, vedle úpravy retailových i kancelářských prostor a architektonických úprav projde i rebrandingem. Pod novým názvem Karlák Square Center získá nové logo a identitu značky.  

Kancelářskými nájemci v budově jsou Phillip Morris, Cisco, Dior, Commerzbank nebo Moët Hennesy. K dlouhodobým nájemcům se řadí Billa, drogerie Teta a fitness John Reed. Mezi nově příchozí retailery patří například McDonald’s nebo Fruitisimo. Do nových prostor se přemístí Don Pealo. Dalším nájemcem by měla být mezinárodní pekárenská značka a řetězec veganských a vegetariánských restaurací. 

„V rámci rekonstrukce vlastník plánuje úpravu fasády centra. Návrh respektuje stávající podobu budovy a vychází z jednoduchosti její architektury. Nedílnou součástí je určitě rebranding. Design log jednotlivých nájemců a obchodního domu jako takového bude sjednocen a velkoplošná reklama a barevné polepy budou odstraněny,“ vysvětluje Anna Pospíchalová, architekt v oddělení Building Consultancy ve spoelčnosti CBRE, jež zajištuje redevelopment objektu i pronájem maloobchodních prostor. 

Cílem je zklidnit vizuální obraz budovy ve veřejném prostoru a zároveň podpořit viditelnost vstupů do centra, hlavně do jeho obchodní části. Vstup do kancelářských prostor je potlačen. Fasádu budou doplňovat materiály, mezi kterými vynikne černé matné sklo rámující portál vstupu do obchodního domu a zrcadlový prolamovaný nerezový plech použitý na podhled prostoru. Důležitým elementem je rovněž světlo jak přirozené, tak umělé. V budově bude zaveden nový osvětlovací systém, který bude reagovat na přirozené světlo a zlepší celkovou atmosféru prostředí. Nová instalace je navržena tak, aby eliminovala nežádoucí odlesky a přebytečné světlo, což přispěje k minimalizaci rušivých rozdílů v jasu a kontrastu při přechodu z exteriéru do interiéru. 

„Proměna čeká jednotky nových i stávajících nájemců. Jedná se například o tvorbu prostoru Shell & Core pro fastfoodový řetězec McDonald’s a další gastronomické provozovatele. Spolu s vlastníkem chceme maximálně využít potenciál místa, oživit polyfunkční centrum i z ulice a přilákat tak co nejvíce návštěvníků,“ říká Barbara Jesenská ze CBRE.  

Budovu vlastní německá společnost KGAL, která se zaměřuje na správu aktiv a investic a je takém iniciátorem celého projektu. Pronájem kancelářských prostor a správu budovy zaštiťuje společnost Savills.

-stk-