ČT zahájí v sobotu vysílání regionálních diskusí Zkraje

pátek, 21. června 2024, 08:05 Aktuality, TV MediaGuru

Témata z českých regionů přinese nový diskusní pořad České televize Zkraje. Vysílat se bude každých čtrnáct dní v sobotu po poledni.

Zkraje, zdroj: Česká televize

Zkraje, zdroj: Česká televize

Témata z českých regionů přinese nový diskusní pořad České televize Zkraje. Ve studiu se budou potkávat regionální osobnosti a místní politici s představiteli státu a šéfy státních institucí. První díl uvede ČT24 v sobotu 22. června od 12:30.

„Hledání řešení problémů přesahující hranice krajů, inspirace podněty ze všech koutů Česka, nadhled i vtip nabídne šestice hostů a dva moderátoři. Blízkost k řešení i místní znalost témat budou zajišťovat krajské redakce České televize. Na provázení pořadem se bude významně podílet místní moderátor, který ve svém regionu přivítá vždy jednu z tváří hlavní zpravodajské relace Události. V této pozici se budou střídat Marcela Augustová s Janou Peroutkovou,“ říká k novému pořadu ředitel divize zpravodajství a publicistiky České televize Petr Mrzena.

Pořad Zkraje přinese každou druhou sobotu témata, například Jak se srovnat se soužitím turistů a starousedlíků v atraktivních přírodních lokalitách?, Jak si najít zubaře?, Jak zlepšit mnohdy nevalnou kulturu cestování po železnici?, Jak se srovnat s obavami o budoucnost, pokud ve městě krachuje velký podnik?.

Pořad se bude vysílat každých čtrnáct dnů.

První díl, který bude moderovat Jana PeroutkováJakubem Váchou, se zaměří na výstavbu nové multifunkční haly na brněnském výstavišti. 

-mav-