Druhou řadu seriálu Stíny v mlze sledovalo 1,27 mil. diváků

středa, 26. června 2024, 07:20 Aktuality, TV MediaGuru

Druhá řada seriálu Stíny v mlze byla vyhledávaná jak v živém vysílání, tak i pro zpětné přehrání, uvedla ČT.

Stíny v mlze II, zdroj: Česká televize

Stíny v mlze II, zdroj: Česká televize

Každý z dvanácti dílů druhé řady seriálu Stíny v mlze sledovalo na ČT v průměru 1,27 mil. diváků starších 15 let (podíl 33,09 %). Celkově oslovila 3,2 milionu diváků. Uvedla to Česká televize s odvoláním na oficiální data TV sledovanosti ATO-Nielsen.

Největší zájem zaznamenala Česká televize u lidí ve středním věku a s vysokoškolským vzděláním. Všech dvanáct dílů Stínů v mlze II režiséra Radima Špačka se řadilo mezi nejsledovanější pořady týdne.

Seriál byl vyhledávaný jak v živém vysílání, tak i pro zpětné přehrání. „Odložená sledovanost byla u druhé řady Stínů v mlze výrazná, nejvíce diváci seriál sledovali zpětně přímo v televizi. Poslední díl si v samotný den odvysílání pustilo odloženě 259 tisíc diváků, za celý seriál pak přidává odložená sledovanost dalších 67 % diváků navíc k živému vysílání,“ říká výkonná ředitelka výzkumu a programových analýz Renata Týmová. Během sedmi dnů po odvysílání premiéry si díl pustilo v iVysílání v průměru 109 tisíc diváků. Vůbec poprvé Česká televize měřila sledovanost také z aplikací v chytrých televizích, celkem tímto způsobem sledovalo seriál v průměru dalších 15 tisíc diváků.

Vyšetřování případů z ostravského regionu zaznamenalo také pozitivní ohlas ve sledovaných kvalitativních parametrech. Spokojenost se seriálem vyjádřili respondenti na desetibodové škále hodnotou 8,7. Více než sedm z deseti diváků pak seriál zaujal.

Stíny v mlze II vyhledávali ve stejné míře muži a ženy. Podobně jako u první řady si seriál nejvíce diváků našel ve věkové skupině 45–64 let. Nejvyššího podílu na sledovanosti pak pořad dosáhl u vysokoškolsky vzdělaných. Z pohledu regionu registruje Česká televize nadprůměrný výsledek v Praze nebo u moravských regionů.

Poslední díl druhé řady Stíny v mlze byl pondělním vítězem

úterý 25. června 2024

-mav-