DVTV získala licenci pro DVTV Extra v pozemním vysílání

čtvrtek, 20. června 2024, 13:20 TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila provozovateli DVTV Extra licenci pro pozemní vysílání.

Uvedení kanálu DVTV Extra na podzim 2023, zdroj: MediaGuru.cz

Uvedení kanálu DVTV Extra na podzim 2023, zdroj: MediaGuru.cz

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti TV Extra Partners licenci k provozování televizního vysílání programu DVTV Extra šířeného prostřednictvím vysílačů. Program se má zaměřovat na politické, ekonomické, kulturní i společenské dění v Česku a ve světě.

Zájem vstoupit do digitálního vysílání avizoval provozovatel DVTV Extra už na začátku letošního roku. „„V průběhu roku 2024 budeme žádat o terestriální licenci, takže s největší pravděpodobností půjdeme i do velkých televizí. Na druhou stranu, tam je to trošku o něčem jiném, co se týče nákladů. Náklady na vysílání a samotné šíření jsou nesouměřitelné s tím, co děláme tady, ale zatím jsme k tomu rozhodnutí, protože tohle (nový projekt DVTV Extra, pozn. red.) funguje nadmíru dobře,“ uvedl tehdy Martin Veselovský, moderátor DVTV.

Kanál DVTV Extra spustila DVTV 31. října 2023. Kombinuje zpravodajství a publicistiku DVTV, za kterou stojí Daniela Drtinová a Martin Veselovský, spolu s obsahem od vybraných českých internetových a youtuberových tvůrců.

-mav-