Fofrtaška vyhrává zlato a bronz v soutěži Festival of Media

pátek, 7. června 2024, 06:40 Reklama MediaGuru

Kampaň Fofrtaška 2.0 vybojovala další ceny. Na mezinárodní soutěži Festival of Media brala zlato a bronz. Stala se jedinou českou kampaní, která v soutěži uspěla.

Zdroj: Kaufland

Zdroj: Kaufland

Nominace na shortlistech proměnila kampaň Fofrtaška 2.0 pro klienta Kaufland od agentur Fuse, OMD a DDB FTW v zisk zlatého a bronzového ocenění v globální soutěži mediální kreativity Festival of Media. Zlato získala v kategorii Nejlepší virální kampaň a bronz v kategorii Nejlepší komunikační strategie. Fofrtaška byla jediným zástupcem tuzemských prací ve finále této mezinárodní soutěže.

Kampaní Fofrtaška 2.0 oznámila společnost Kaufland Česká  republika pokračování své spolupráce s esportovým týmem Sinners. Limitovaná edice nákupní tašky na kolečkách byla inspirována nevěrnějšími zákazníky tohoto obchodního řetězce – seniory, oslovit a zaujmout pak měla zejména mladší cílovou skupinu. Fanouškům a hráčům proto nabídla např. i panel na solární záření určený k nabíjení herního gearu nebo telefonu.

Pro Fofrtašku jde o další soutěžní úspěch a další uznání i z mezinárodního klání. Už loni uspěla na největší reklamní soutěži Cannes Lions, kde získala bronzového lva. Z letošního ročníku soutěže reklamní kreativity ADC Czech Creative Awards (dříve Louskáček) si odnesla hlavní cenu Grand Prix. Patří ji také cena Like Generace Z, o které rozhodují studenti Katedry multimédií na VŠE.  

„Na tuto kampaň jsme samozřejmě hrdí, protože od Cannes Lions sbírá ceny jak skutečná fofrtaška nákup. Za co jsme ale nejvíce vděční, je to, že náš klient Kaufland měl ambici a odvahu pustit se s námi do změny vnímání své značky v mladé cílové skupině, a podařilo se nám vybudovat dobrý pracovní vztah mezi námi jako agenturou a klientem. Sice se na všech marketingových soutěžích říká, že právě toto je onou podmínkou úspěchu, ale jiná věc je to skutečně zažít. Bude asi těžké úspěch Fofrtašky překonat, či alespoň dorovnat, ale právě díky fungujícímu vztahu věřím, že nás toho v budoucnu ještě mnoho čeká,“ říká Lukáš Kuchta, Esport Grouphead Fuse.

Zdroj: Fuse, OMD Czech

Vyhlášení vítězů globálních cen Festival of Media se uskutečnilo ve čtvrtek 6. června. Hlavní cenu, Grand Prix, získala kampaň Welcome to the Group od kostarické pobočky agentury PHD. Vytvořením whatsappové skupiny, do které zapojila všechny zákonodárce, dosáhla v Kostarice přijetí zákona proti menstruační chudobě.

-mav-