Forendors spouští integraci se streamovací službou Spotify

úterý, 4. června 2024, 06:45 Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Monetizační platforma Forendors vstupuje na Spotify. Vnímá to jako příležitost, jak rozšiřovat svou odběratelskou základnu.

Ilustrační fotografie, zdroj: Forendors

Ilustrační fotografie, zdroj: Forendors

Česká platforma na monetizaci obsahu Forendors (dříve Pickey), jež na trhu působí od roku 2021, vstupuje 3. června jako první tuzemský hráč do placené sekce na Spotify.

„Nadále pokračujeme ve zjednodušování monetizace obsahu pro tvůrce a usnadňujeme vztah mezi nimi a jejich komunitami. Integrace se Spotify je klíčovou funkcí, na které jsme pracovali několik měsíců,“ říká Denisa Hrubešová, spoluzakladatelka platformy Forendors, a dodává: „Našim tvůrcům výrazně usnadní dostat svůj obsah předplatitelům a uživatelům využívajícím Spotify dovolí poslouchat vše v jedné aplikaci bez nutnosti mezi nimi přepínat.“

Tvůrci mohou v nastavení odsouhlasit synchronizaci se Spotify, poté bude placený podcast bez dodatečných poplatků dostupný i na této mezinárodní platformě. Automaticky se tak nahraje jen audio, nicméně je možné dodat k jednotlivým epizodám ručně i video. 

Samotné Spotify tvůrcům, kteří již mají svůj pořad zdarma na platformě, nabídne možnost propagovat na stránce pořadu s bezplatnými epizodami prostřednictvím propagačních bannerů i sekci s placeným obsahem. Pro podcastery nevznikají vícenáklady, celá funkcionalita je zdarma.

Pro běžné uživatele je placený obsah na Spotify zamčený, přístupný bude jen pro podporovatele. Ti si mohou nový kanál přidat ve svém účtu na Forendors. 

„Na Forendors máme vyšší stovky tvůrců a integraci Spotify vnímáme jako obrovskou příležitost, jak rozšiřovat jejich odběratelskou základnu. Ta nyní na platformě čítá vyšší desítky tisíc uživatelů. Tvůrci si mohou vydělat od nižších tisíců až po vyšší statisíce korun,” dodává Denisa Hrubešová s tím, že integrace se Spotify je jen jedním z mnoha kroků, které platforma plánuje pro nadcházející období. 

-stk-