Fresh rádio se snaží získat další dva FM kmitočty

pátek, 7. června 2024, 12:40 Aktuality, TV MediaGuru

Ostravská rozhlasová stanice navazující na dnes již neexistující Rádio Helax v FM pásmu se pokouší získat u vysílací rady dvě lokální frekvence.

Logo ostravské rozhlasové stanice

Logo ostravské rozhlasové stanice

Společnost Tureček Media, která je provozovatelem ostravské rozhlasové taneční stanice, žádá pro Fresh rádio o dva nové kmitočty. Zaplněnost analogového FM pásma však vysílateli nedovoluje rozkročení na větší území, proto mají mít obě frekvence lokální charakter. Klimkovický i třinecký kmitočet nebudou mít vyšší výkon než 50 Wattů. Zástupce společnosti Tureček Media měl 28. května na vysílací radě veřejné slyšení, kdy měl upřesnit otázky týkající se programové skladby.

Fresh rádio odstartovalo na Ostravsku na konci roku 2022, přesně 24. prosince. Svým hudebním formátem se snaží navázat na stanici Helax, která se z FM vysílání stáhla, aby uvolnila prostor Rádiu Blaník. Možnosti Fresh rádia jsou však s padesátiwattovým vysílačem v Ostravě velmi omezené. Větší šance by do budoucna mohla vysílateli přinést technologie DAB+. Jak nedávno uvedl vysílatel pro portál Digitální rádio, s touto možností ale prozatím vůbec nepočítá.

-lukpol-