Grayling otevírá hub Ignite pro střední a východní Evropu

čtvrtek, 27. června 2024, 06:35 Aktuality, PR MediaGuru

Grayling spouští ve Varšavě nový hub Ignite CEE, který bude poskytovat specializovanou strategickou a kreativní podporu na deseti trzích.

Zdroj: Grayling

Zdroj: Grayling

Agentura Grayling oznamuje spuštění nového hubu Ignite CEE ve Varšavě. Cílem je posílit kreativní a strategické služby agentury ve střední a východní Evropě. K dispozici bude skrze pražskou pobočku i lokálním klientům.

Ignite CEE bude tvořen polským týmem, který bude spolupracovat se sítí odborníků na data a strategii agentury Grayling z deseti trhů střední a východní Evropy. Hub bude fungovat jako rozšíření globálního týmu Ignite, který byl založen před pěti lety v Londýně a sdružuje tým více než dvaceti stratégů, kreativců, datových analytiků, výzkumníků a odborníků na digitální marketing ve Velké Británii, Francii, Singapuru, Hongkongu a Číně. Jeho součástí jsou také samostatná interní kreativní studia v Londýně a Hongkongu, která nabízejí integrované designové a produkční služby po celém světě. 

Regionální tým Ignite CEE povede Lukasz Napora, který posledních pět let působil jako kreativní ředitel ve varšavské pobočce Grayling, kde pracoval pro klienty jako Visa, BMW, TikTok, Primark, Freenow, Tetra Pak a Nobu. Na pozici Senior Creative přišel Jan Fraczek, který má zkušenosti z agentur WebTalk či Berry Kolektyw Kreatywny. 

„Prvních pět let projektu Ignite nás utvrdilo v přesvědčení, že poptávka po kreativitě v komunikaci bude i nadále růst. Samotná kreativita však nestačí a v Graylingu klademe velký důraz také na strategickém zakotvení všech aktivit a na získávání poznatků z dat. Založení týmu Ignite CEE nám dovoluje nabídnout naše odborné znalosti více klientům v regionu a umožní nám vytvářet kampaně, které budou rezonovat na středoevropských trzích,” říká Lukasz Napora, kreativní ředitel pro region CEE. 

Ignite CEE bude poskytovat specializovanou podporu jednotlivým pobočkám agentury, včetně PR v oblasti B2C i B2B, public affairs a digitálního marketingu. Tým se specializuje na získávání informací o publiku, vytváření komunikačních strategií, kreativních kampaní, zážitkových konceptů, kampaní na sociálních médiích a kreativního obsahu. 

„Spolupráce s Ignite pro nás byla vždy velkou přidanou hodnotou. Polská pobočka Ignite CEE je nám ještě o něco bližší – geograficky i kulturně, což řadu našich společných aktivit urychlí a zjednoduší. Příprava strategických návrhů a kreativních konceptů pro klienty je tak efektivnější a má větší dopad,“ říká Anna Balíčková, Managing Director české a slovenské pobočky Graylingu.

Ignite také nedávno uvedl na trh vlastní analytický nástroj pro analýzu publik Advantage Analytics analýzu publik. Tento nástroj nabízí 360stupňové, daty podložené hodnocení stavu značky nebo firmy a umožňuje sledování vývoje v čase. 

-stk-