HBO Europe spadla v roce 2022 do miliardové ztráty

pondělí, 24. června 2024, 13:30 Aktuality, TV MediaGuru

Zvýšené náklady se odrazily na výsledku hospodaření společnosti HBO Europe v roce 2022. Firma ale předpokládá rychlý návrat do zisku.

Ilustrační foto, zdroj: HBO Max

Ilustrační foto, zdroj: HBO Max

Společnost HBO Europe, provozovatel služeb HBO, HBO Max a dnes Max, spadla v roce 2022 do ztráty ve výši 1,08 mld. Kč, když v předešlém roce vykázala zisk 749 mil. Kč. Výsledek hospodaření za rok 2022 označuje společnost ve výroční zprávě za mimořádný a za  rok 2023 předpokládá návrat k zisku. Obrat společnosti dosáhl v roce 2022 výše 5,7 mld. Kč a meziročně se zvýšil o 6 %.

HBO Europe uvedla, že v předloňském roce proinvestovala 3,5 mld. Kč, z převážné většiny šly tyto investice na originální produkci. Na výsledku se také odrazily zvýšené náklady související s odpisem a prodejem programových titulů, které si firma vyhodnotila jako výnosově neperspektivní. V dotčeném roce se také uskutečnil rebranding služby HBO na HBO Max (na jaře 2024 proběhlo v Česku spuštění služby Max, která nahradila HBO Max).

HBO Europe provozuje televizní vysílání v Česku, na Slovensku, v Černé Hoře, Makedonii, Bosně a Hercegovině a poskytuje vysílací licence pro Slovinsko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Bulharsko, Chorvatsko a Srbsko.

-mav-