Jan Vlček je investičním ředitelem pro média ve skupině Across

čtvrtek, 20. června 2024, 10:40 Lidé, Reklama MediaGuru

Jmenování Jana Vlčka odráží záměr skupiny Across rozšířit svou přítomnost v mediálním průmyslu. 

Jan Vlček, zdroj: TV Nova

Jan Vlček, zdroj: TV Nova

Investičním ředitelem pro mediální sektor investiční skupiny Across se stal Jan Vlček, bývalý obchodní a generální ředitel TV Nova. Dohlížet má na provoz divize Across Media Holding, která nedávno vstoupila na trh jako nová divize skupiny Across v oblasti médií.

Jan Vlček se zaměří na řízení činností firmy, které jsou součástí afilační sítě McCann a Mediabrands v jihovýchodní Evropě, zejména McCann, UM, Initiative a DVR. McCann a dalších subjektů působících v Srbsku, Chorvatsku, Bulharsku, Slovinsku, Severní Makedonii, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře a Albánii.

Jan Vlček v minulosti působil na manažerských pozicích v rámci různých společností WPP, např jako ředitel Mindshare a JWT, jak v Praze, tak v Moskvě. Zastával také manažerské pozice v rámci CME, a to jako Co-CEO TV Nova v České republice a jako CME Group Revenue Director pro šest trhů ve střední a jihovýchodní Evropě v rámci skupiny CME. Ze CME odešel letos v březnu.

„Jako skupina jsme v unikátní pozici pokrýt tak rozmanité oblasti z centrálního místa, což umožňuje klientům snadnější a rychlejší přístup k spektru spotřebitelů v rámci regionu jihovýchodní Evropy," uvedl ke svému nástupu Jan Vlček.

-mav-

Jan Vlček odejde na konci března z vedení CME

středa 28. února 2024