Komunikaci Innogy povede Tylčerová, vystřídá Chalupského

středa, 26. června 2024, 10:55 Lidé, PR MediaGuru

Po více než 20 letech mění skupina Innogy vedení své komunikace. Martin Chalupský odchází a bude působit jako konzultant, jeho kompetence převezme Zuzana Tylčerová.

Zuzana Tylčerová, zdroj: Innogy

Zuzana Tylčerová, zdroj: Innogy

Po více než 20 letech mění skupina Innogy vedení své komunikace. Na pozici Head of Corporate Affairs vystřídá Martina Chalupského nová ředitelka Zuzana Tylčerová. Bude přes léto postupně přebírat veškeré kompetence v oblasti externí a interní komunikace, sponzoringu, společenské odpovědnosti a event managementu. Finální řízení útvaru Corporate Affairs převezme Zuzana Tylčerová od 1. října letošního roku.

Martin Chalupský přechází do pozice konzultanta. Bude se věnovat vybraným projektům v oblasti Corporate Affairs a zastupovat Innogy například ve správních radách nadací a společností, kde je firma dlouhodobě aktivní.

Martin Chalupský, zdroj: Innogy

Martin Chalupský, zdroj: Innogy

„Po Martinově osobním rozhodnutí ustoupit po dlouhých letech z manažerské pozice a po výběrovém řízení máme novou profesionálku s velkou praxí v mediálním světě. Zuzana Tylčerová je pro Innogy garancí odborné kontinuity a například dalšího rozvoje online komunikace a aktivit na sociálních sítích,“ uvedl Tomáš Varcop, předseda představenstva Innogy Česká republika.

„Předávám exekutivní pozice ředitele a prokuristy, ale zůstávám s Innogy. Po letech budování značek RWE a Innogy na českém trhu, stavby komplexní komunikace firmy, ale i po obdobích krizové komunikace jsem se rozhodl uvolnit si trochu ruce a věnovat se pouze vybraným projektům. Těšil jsem se, že jednou nastane období, kdy budu předávat zkušenosti. Po dvaceti manažerských letech je to fajn příležitost,“ řekl Martin Chalupský.

Zuzana Tylčerová má za sebou dlouhou praxi na manažerských postech ve velkých mediálních domech. Podílela se na transformaci vydavatelství Economia nebo vedla obchodní divizi vydavatelství VLM. „Komunikaci innogy sleduji dlouhodobě a její velké projekty v oblasti společenské odpovědnosti mě zajímají nejen profesionálně, ale i osobně. Bude to skvělá výzva, která má v sobě kontinuitu i další rozvoj jednotlivých komunikačních disciplín,“ řekla při svém nástupu Tylčerová.

Mediální komunikaci skupiny Innogy budou nadále zajišťovat její mluvčí Pavel Grochál a Linda Filuszová.

-mav-