Koňak Louis XIII uvádí na českém trhu Rare Cask 42.1

sobota, 8. června 2024, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Koňak Louis XIII do České republiky přináší svou nejnovější limitovanou edici koňaku v sérii Rare Cask Legacy. 

Limitovaná edice Rare Cask 42.1 od značky Louis XIII, zdroj: Rémy Martin

Limitovaná edice Rare Cask 42.1 od značky Louis XIII, zdroj: Rémy Martin

Louis XIII představuje v Česku Rare Cask 42.1, nejnovější limitovanou edici koňaku v sérii Rare Cask Legacy. Rare Cask 42.1 je v pořadí třetí limitovanou edicí, která přichází deset let po uvedení Rare Cask 42.6 v roce 2013. 

Nejnovější edice byla v Česku odhalena během speciální degustace v prostorách Fortny, klášteru bosých karmelitánů. Praha se stala teprve druhým místem na světě, kde se při večeři Rare Cask degustoval. Novinku osobně představil Baptiste Loiseau, vrchní sklepmistr Louis XIII.

Koňak pochází z jednoho ze sto let starých tierçonů, sudů z limousinského dubu, které objevil Baptiste Loiseaua v domovských sklepích značky v Domaine du Grollet ve Francii. Tierçony mají větší objem než běžně používané sudy, a tak jediný z nich poskytl právě tolik koňaku, aby bylo možné vytvořit 775 dekantérů této raritní edice.

Koňak Rare Cask 42.1 je podáván v dekantéru z černého křišťálu Baccarat. Na karafě, která je zdobena kombinací zlata a rhodia, pracovalo dvacet různých řemeslníků. Na hrdle každého dekantéru jsou vyryty vzory ve tvaru čtyřlístku odkazujícího na francouzské fleur de lys.

-stk-