KviffTV. Channel zahájí 26. června, nabídne ho Vodafone

středa, 19. června 2024, 11:15 TV MediaGuru

K oficiální festivalové televizi Kviff.TV a živému streamu Kviff.TV Live přidává organizátor karlovarského filmového festivalu lineární TV kanál Kviff.TV Channel.

Zdroj: KVIFF.TV

Zdroj: KVIFF.TV

Společnost KVIFF.TV spustí před začátkem letošního ročníku karlovarského Mezinárodního filmového festivalu (MFF KV) nový lineární kanál Kviff.TV Channel. Sledovat ho bude možné v nabídce operátora Vodafone TV od 26. června od 14:00. „Získali jsme luxusní pozici a budeme poprvé denním lineárním kanálem," přiblížil výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha. O jiném operátorovi v tuto chvíli provozovatel neuvažuje, dodal Mucha na dotaz MediaGuru.cz.

Provozovatel nového kanálu už požádal Radu pro rozhlasové a TV vysílání o licence pro internetové a kabelové vysílání. KVIFF.TV vysílací radě sdělila, že svůj televizní program plánuje zaměřit na filmy, seriály, dokumentární filmy a reportáže evropské a americké produkce. V nepřetržitém vysílání přinese domácí i zahraniční filmy a dokumenty, které budou proložené reportážemi a pořady vznikajícími zejména během filmového festivalu v Karlových Varech. „Do nabídky nového kanálu zařadíme filmy z videotéky Kviff.TV, na které držíme práva pro lineární vysílání," doplnil pro náš server Mucha. Filmy i pořady budou vysílány v původním znění s českými titulky, méně často v dabované verzi.

Vysílání odstartuje komedií Trojúhelník smutku Rubena Östlunda oceněnou Zlatou palmou v Cannes, uvedena bude 26. června od 21 hodin. První vysílací víkend nabídne životopisný příběh Diego Maradona v sobotu 29. června nebo čtyřmi Oscary oceněný komediální thriller Parazit v neděli 30. června. V týdnu následujícím bude na programu například černá povídková komedie Divoké historky (v pondělí 1. července), film Paterson s Adamem Driverem v titulní roli řidiče autobusu s duší básníka (v úterý 2. července) nebo film Melancholia legendárního provokatéra Larse von Triera (ve středu 3. července)

Kviff.TV Channel bude součástí základní nabídky Vodafone TV+ dostupné přes internet (IPTV) a následně na přelomu června a července i přes kabelový příjem. K dispozici bude na pozici 20.

„Streamovací služba, na níž si diváci sami volí filmy podle své nálady a časových možností a mohou vybírat z filmů prémiových i z obsáhlé kurátorované knihovny, pro KVIFF.TV nadále zůstane klíčová. Kiff.TV Channel je však významný krok k tomu, aby značka KVIFF rozšiřovala svou náplň i během celého roku,” dodal Kryštof Mucha, který je zároveň členem představenstva Kviff.TV.

Zdroj: KVIFF.TV

Zdroj: KVIFF.TV

Skupina KVIFF, která stojí za produkcí filmového festivalu, tím rozšíří nabídku svých médií spojených s filmem. Už v současnosti provozuje videotéku Kviff.TV, ve které nabízí kolekce filmů, ale i reportáže a doprovodný program karlovarského festivalu. V týdnech před zahájením festivalu nabízí filmovým fanouškům online kolekci filmů, které se promítaly na loňském, 57. ročníku. V kolekci jsou např. snímky Dokonalé dny, Paříž, Texas, Anatomie pádu, Fremont a Minulé životy. V průběhu týdne bezprostředně před začátkem festivalu Kviff.tv zveřejní další čtyři tituly: Útěk z Utopie, Kos v ostružiní, Povaha lásky či Club Zero.

Videotéku si diváci mohou předplatit za 160 korun měsíčně nebo 1700 korun ročně, a vybírat z více než 800 filmů nebo sledovat téměř 2000 původních videí.

Živé přenosy slavnostních úvodů filmových premiér, příjezdů delegací na červený koberec i krátké rozhovory s tvůrci před filmy budou diváci moci sledovat v reálném čase online v lineárním vysílání přidruženého kanálu Kviff.TV Live nebo si je ze záznamu pustit kdykoli později. Veškerý videoobsah z festivalu je zdarma – na rozdíl od filmů dostupných na stejné adrese nevyžaduje registraci ani předplatné – a je geograficky zpřístupněný divákům po celém světě, a to v českém, nebo anglickém jazyce s titulky. V plánu je vydat až 40 původních epizod pořadů denně. Za jeden ročník festivalu celkem vznikne okolo 60 hodin původního obsahu, který zůstává celoročně k dispozici jako doprovodný obsah ke knihovně filmů divákům Kviff.TV.

Karlovarský festival spustí nový kanál Kviff.TV Channel

čtvrtek 30. května 2024

-mav-