Louda Auto v Poděbradech otevírá největší autosalon v Evropě

pátek, 7. června 2024, 06:20 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

V Poděbradech otevírá Louda Auto autosalon předváděcích, zánovních a ojetých vozů s kapacitou až 3000 vozů pod jednou střechou.

Zdroj: Louda Auto

Zdroj: Louda Auto

Největší krytý autosalon předváděcích, zánovních a ojetých vozů v Evropě otevírá v sobotu 8. června 2024 společnost Louda Auto ve středočeských Poděbradech u dálnice D11. „Spuštěním Louda Auto+ Poděbrady otevíráme zcela nový segment prodeje ojetých vozů,” uvádí Pavel Louda, zakladatel Louda Holding a majitel společnosti Louda Auto.

Na kryté ploše 40 tisíc m2, tedy šesti fotbalových hřišť, bude k dispozici až 3000 předváděcích, zánovních a ojetých vozů všech cenových úrovní s 2/3 podílem mladých aut do 3 let věku. Své místo bude mít i velká elektrosekce, kde bude umístěno více než 25 předváděcích modelů na elektrický pohon různých značek. Ty bude možné si i na místě vyzkoušet. „Cílem je ukázat, že není třeba se elektromobility bát. Emoce jsou z elektroauta jiné než ze spalovacího motoru, ale kdo si to vyzkouší, tak na něj bez problémů přejde. Jsou poměrně hodně návyková,” dodává Pavel Louda.

Auta budou vystaveny v klimatizovaných prostorech, takže je bude možné prohlížet za každého počasí a v jakoukoliv denní dobu. Součástí autosalonu v Poděbradech bude také finanční sekce, kde budou poskytovány veškeré služby spojené s leasingem nebo jinými finančními produkty, a rovněž zde bude možné sjednat různé druhy pojištění vozidel. V objektu bude i autoservis, kterým projde kvůli technické kontrole každé auto, co zde bude nabízeno k nákupu, dále myčka exteriéru a čištění interiéru. Pro děti je přichystán dětský koutek v Bistro+, které bude nabízet čerstvé pokrmy. K dispozici bude šest nabíjecích stanic pro elektrické automobily. Pro zájemce zde bude vystavena také sbírka autíček Matchbox, čítající více než čtyři tisíce kousků těchto ikonických zmenšenin automodelů. Sbírku autosalonu propůjčil sběratel Petr Šrůta, který ji kompletuje přes 50 let.

Autosalon se nachází v nové budově. „Chtěli jsme, aby stavba byla napojená na okolní prostředí. Na jedné straně propojení na okolní přírodu, což bude zabezpečeno hojnou zelení v exteriéru budovy, a z druhé strany na nedalekou dálnici. Budova je tak vystavena v měřítku k dálnici, která vytváří zajímavý prvek pohybu za okny v kontrastu k staticky vystaveným autům,” přibližuje Martin Zezula z ateliéru Testudo, který stavbu projektoval. 

Na interiéru a exteriéru salonu se podílel také architektonický ateliér Archicraft. „Největší výzvou byla transformace tří podlažní haly o celkové výměře větší než čtyři hektary v prostor, který je lidsky přívětivý, vizuálně atraktivní a snadno se v něm orientuje. Naším cílem bylo vyvolat v lidech pocit jistoty. Chtěli jsme, aby zákazníci měli pocit, že jsou prostorem dobře provázeni,“ konstatuje architekt Jan Tomáš Cieśla. Atypickým prvkem, který spojuje jednotlivá patra, se stala červená rampa, jež má připomínat střelku kompasu a slouží ke komunikaci mezi patry.

K dopravě do, či z autosalonu je možné využít sdílené vozy společnosti Car4Way, která je také součástí holdingu Louda a má v ulicích Prahy přes tisíc sdílených vozů. 

Spuštění provozu autosalonu Louda Auto+ Poděbrady proběhne ve dvou fázích – v červnu se otevře budova do pilotního provozu, na podzim se pak naplno rozběhnou všechny doprovodné služby a prodejní aplikace. Po dobu tří měsíců bude poskytován při koupi vozu s financováním úrok se sazbou 1,99 % a k vybraným předváděcím vozům pro prvních 100 zákazníků bude zdarma televize Phillips.

-stk-