Máj Národní se v pondělí otevírá jako zábavní centrum

čtvrtek, 20. června 2024, 15:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Po dvou letech rekonstrukce se veřejnosti otevře v pondělí bývalý obchodní dům Máj. Nově se představuje jako centrum zábavy a zážitků.

Zdroj: Amadeus Real Estate

Zdroj: Amadeus Real Estate

Během dvouleté rekonstrukce se původní monofunkční obchodní dům Máj proměnil v Máj Národní, centrum zábavy, her a zážitků. Veřejnosti se Máj Národní otevře v pondělí 24. června. Na ploše přes 17 tisíc m² vznikl prostor v srdci Prahy s nabídkou obchodů, gastronomií a zábavním parkem pro všechny generace.

Máj Národní nabídne devět pater zážitků a zábavy. V prvním podzemním patře bude k dispozici prodejna Tesco v nové podobě. 1. a 2. patro obsadí nájemci v kategoriích restaurace, kavárny, květinářství, doplňky, drogerie atd. Foodhall nabídne přibližně 750 míst k sezení a sortiment rychlého i klasického občerstvení v režii  značek Popeyes, Burger King, BanhMi, Prima Bašta, MiSushi, Amerikanos a dalších.

O patra zasvěcená zábavě, kultuře a vzdělávání se postarala společnost Infinite Expirience Prague. Ve 3. a 4. patře se nachází Levels. Nabízí závodní simulátory, minigolf, šipky či billiard. Kromě  zábavy a zážitků chce návštěvníky oslovit také gastronomickými zážitky i drinky.

Lvíčkov, svět  zábavy pro děti a jejich rodiče, se otevře v 5. patře. Cestu časem zpátky do historie od podzimu 2024 v 6. patře nabídne expozice Back in Time. Pro superhrdinů je připraven zážitkový obchod Heroes Park v 7. patře.

Ve Fly Vista v 8. patře se nabízí výběr šampaňských vín a  výhledy na Prahu. Prahu si lze prohlížet také z vyhlídkové terasy Fly Vista v 9. patře – z nejvyšší 360° panoramatické terasy v centru metropole, 40 metrů nad zemí.

Komplexní rekonstrukci Máje Národní realizovala stavební společnost Metrostav. „Projekt realizovaný v centru Prahy představoval mimořádnou výzvu z technického a zejména logistického hlediska. Věřím, že se Máj Národní zařadí mezi moderní a atraktivní lákadla hlavního města," uvedl Jaroslav Heran, generální ředitel společnosti Metrostav.

Vlastníkem objektu bývalého obchodního domu Máj je od začátku roku 2019 developerská společnost Amadeus Real Estate, která na trhu působí více než 30 let. Mezi její současné největší projekty patří vedle Máje Národní také Ameside v Plzni, kde připravuje výstavbu nové městské čtvrti. V Praze dále vlastní a provozuje např. kancelářské a obytné prostory ve Vlastině ulici (Praha 6) nebo rekonstruovala svůj objekt Paláce Bristol (původně z konce 19. století) v Dlouhé ulici. Dále zde připravuje další bytové projekty např. ve Stodůlkách. Vlastníky společnosti jsou a správní radu společnosti vedou bratři Václav a Martin Klánovi. "V místech Národní třídy projde denně 100 tisíc lidí, předpokládáme, že z nich 30-40 tisíc denně projde i centrem Máj," uvedl pro MediaGuru.cz Václav Klán.

-mav-