Marketingovým ředitelem Munipolis je Jakub Horák

úterý, 11. června 2024, 14:10 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Novým marketingovým ředitelem (CMO) komunikační sítě Munipolis se stal Jakub Horák. 

Jakub Horák, zdroj: Munipolis

Jakub Horák, zdroj: Munipolis

Chytrá komunikační síť Munipolis, která nabízí nástroje pro dialog samospráv s občany nebo interní komunikaci firem, má nového marketingového ředitele. Stal se jím Jakub Horák, který byl v posledních dvou letech zodpovědný za kreativní část komunikace. Zaměří se především na segment interní firemní komunikace a posílení v Německu a Maďarsku.

Jakub Horák původně začínal na mediálním trhu, konkrétně v segmentu audioknih. Mimo jiné vedl jako šéfredaktor magazín Naposlech.cz a založil cenu Audiokniha roku, která vybírá nejlepší díla od roku 2013. Později z pozice kreativce vytvářel audiovizuální komunikaci pro Okay.

V Munipolis se jako šéf kreativního oddělení pod vedením spoluzakladatele Ondřeje Švrčka podílel například na klíčovém rebrandingu. Ten původní službu „Mobilní Rozhlas“ a jeho komunikaci rozšířil poprvé mimo skupinu samospráv a začal ji pod novou značkou otevírat také pro další cílové skupiny, jako například firmy nebo spolky. Zároveň vybudoval aktuální marketingový tým, o který se bude v nové pozici opírat.

„Během tohoto roku před námi stojí důležité strategické úkoly. Marketingové nástroje a komunikaci, které nás přivedly na špičku chytré komunikace u nás, budeme postupně nasazovat také v ostatních zemích, kde Munipolis působí. Tedy na Slovensku, v Maďarsku a Německu,“ zmiňuje Jakub Horák, CMO Munipolis, a dodává: „Zároveň budeme výrazně více rozšiřovat komunikaci na nové cílové skupiny, zejména firmy nebo spolky. Jít chceme především cestou spolupráce s opinion leadery a komunitami, osvědčenými webináři, nově pak zařadíme také komplexnější online kampaně.“

Horákovým cílem je i posílit roli Munipolis mezi českými městy a vesnicemi. Produkt, který používá každý pátá samospráva v Česku, se více zaměří na propojení obcí se školami nebo sportovními kluby či zaměstnavateli na svém území, maximální ověřitelnost informací nebo například krizovou komunikaci a pomoc při informování široké veřejnosti při nenadálých situacích. 

-stk-