Mattoni orel u Karlových Varů má festivalový kabát

středa, 12. června 2024, 11:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na počest 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary dostal Mattoni orel u Karlových Varů novou podobu. 

Zdroj: Mattoni 1873

Zdroj: Mattoni 1873

Návštěvníky směřující na letošní Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (KVIFF) bude znovu vítat velkoformátový Mattoni orel „převlečený“ do oficiálního festivalového vizuálu. 

Karlovarský orel, stojící u silnice R6, má nový kabát od začátku června. Motiv 58. ročníku KVIFF opět navrhli tvůrci ze studia Najbrt. Autoři Aleš Najbrt, Jonatan Kuna a Zdeněk Trinkewitz se inspirovali světem filmu a půdorysem karlovarského hotelu Thermal. „Pokusili jsme zkoncentrovat nápady do čtverce a tří kruhů, ale tato koncentrace se poté rozvine do mnoha různých podob,“ představil hlavní myšlenku Aleš Najbrt.

Minimalistickou černobílou grafikou letošní koncept navazuje na grafické ztvárnění z předchozích let. „Tentokrát maximální zjednodušení bereme jako výchozí bod pro proměny symbolu v ikonické objekty z filmového světa a karlovarského festivalu. Brutalistní beton, křesla od Machoninových, krabice na filmové pásy nebo starou kameru,“ dodali autoři.

„Přelep orlího poutače do designu KVIFF je pro nás symbolickým vyjádřením dlouhodobé spolupráce mezi Mattoni a festivalem. Letošní motiv poutače zůstane opět zachován po celý rok, aby projíždějícím mohl připomínat radostné festivalové chvíle,“ osvětlila myšlenku proměn designu orlích poutačů Barbora Gavendová, brand strategy managerka Mattoni 1873.

Mattoni orli se nacházejí na několika místech v republice. Mattoni 1873 své někdejší velkoformátové reklamní plochy od roku 2018 postupně přetváří na umělecká díla. Úplně první motiv na orla připravila Míla Fürstová, česká grafička žijící ve Velké Británii. Další návrhy na realizované přeměny vzešly ze studentské soutěže pořádané Akademií výtvarných umění v Praze.

Mattoni mění své orlice v krajině v umělecká díla

pondělí 18. června 2018

-stk-