Metaxa na trh přináší udržitelnou novinku

čtvrtek, 20. června 2024, 06:30 Aktuality, Marketing, Udržitelnost MediaGuru

Značka Metaxa uvádí na český trh novinku v podobě Private Reserve Metaxa Orama. 

Nový Metaxa Master Konstantinos Kalpaxidis s novinkou Private Reserve Metaxa Orama, zdroj: Metaxa

Nový Metaxa Master Konstantinos Kalpaxidis s novinkou Private Reserve Metaxa Orama, zdroj: Metaxa

Společnost Metaxa přináší u příležitosti představení nového Metaxa Mastera novinku v podobě Private Reserve Metaxa Orama. Zároveň uvádí i svou novou vizi udržitelnosti

„Metaxa Private Reserve je sofistikovaným vyjádřením osobitého stylu naší společnosti. Vzniká spojením muškátových vín ze Samosu s jemnými vyzrálými vinnými destiláty a středomořskými bylinkami. Delší doba společného zrání všech ingrediencí ve velkých dubových sudech dává vyniknout jemnosti a aromatické intenzitě tohoto výjimečného nápoje,“ říká Costas Raptis, Metaxa Master.

„Mým úkolem je pokračovat v budování Costasova odkazu a zachovat řemeslnou kvalitu a konzistenci produktu Metaxa pro další generace. V důsledku klimatických změn je to však stále náročnější. Proto je mou ambicí vyrábět produkty značky Metaxa udržitelnějším způsobem,“ vysvětluje Konstantinos Kalpaxidis, který je Raptisovým nástupcem.

Private Reserve Metaxa Orama se zaměřuje na znalce prémiových tmavých lihovin. Cílem je  posílit pozici společnosti v segmentu  kvality, protože celosvětové trendy prémiovosti stoupají. Představuje také udržitelnější produkt, který pochází z vinic, které jsou obhospodařované udržitelnými postupy. Lahev byla navíc upravena tak, aby byla lehčí, a dárková krabička kompaktnější, čímž se oproti předchozímu balení snížily emise CO2 o 104 %.

Při přechodu od konvenčních k udržitelným zemědělským postupům zavedla Metaxa řadu iniciativ na podporu pěstitelů révy na ostrově Samos, kde pěstuje na horských vinicích muškátové odrůdy. Cílem společnosti je, aby do roku 2027 byly všechny hroznové odrůdy Muškát, které z ostrova získává, certifikovány jako udržitelné. V čele této iniciativy stojí spolek „Metaxa Orama Collective“, skupina pěstitelů révy pojmenovaná podle řeckého slova Orama, které znamená vize. Metaxa spolku poskytuje poradenství ohledně přechodu na agroekologické postupy. 

-stk-