Mňam TV a Hobby TV ukončily DVB-T šíření v Praze

středa, 26. června 2024, 10:45 Aktuality, TV MediaGuru

V průběhu června bylo ukončeno šíření tematických kanálů v nabídce Regionální sítě 6, která slouží primárně pro vysílání lokální TV13. Jejich provozovatelem je S&P Broadcasting.

Z vysílání stanice Mňam TV. Foto: S&P Broadcasting

Z vysílání stanice Mňam TV. Foto: S&P Broadcasting

Regionální síť 6, kterou je možné naladit na omezeném území Prahy na 21. kanálu, už obsahuje místo čtyř pozic pouze dvě. Důvodem je ukončení distribuce stanic společnosti S&P Broadcasting, konkrétně programů Mňam TV a Hobby TV. V DVB-T multiplexu tak zůstala už pouze lokální stanice TV13, která je zde k dispozici ve dvou verzích – ve standardním a vysokém rozlišení. Jak název tohoto programu napovídá, jeho vysílání je určeno zejména pro městskou část Stodůlky a její okolí.

Mňam TV a Hobby TV byly šířeny prostřednictvím lokálního vysílače na Praze 13 řadu let, konkrétně od října 2018. Stowattový vysílač však leží díky svému účelu – nabídce lokálního programu pro Prahu 13 – mimo zájem hlavního mediálního proudu. Jako nejpravděpodobnější možnost pro příjem této sítě se jeví individuální anténa. Přidání multiplexu do STA, tzv. společných televizních antén, nedávalo smysl. TV13 je jedinou lokální televizí šířenou v Praze přes DVB-T.

-lukpol-

Media Club končí s prodejem reklamy pro Mňam a Mňau

pátek 27. dubna 2018

Provozovatel televize Mňam změnil jednatele

pondělí 11. ledna 2016

Bývalý provozovatel TV Mňam je v konkursu

pondělí 13. listopadu 2017