Netflix se chystá otevřít zábavní domy

středa, 26. června 2024, 06:50 TV MediaGuru

Příští rok se mají otevřít dvě pobočky zábavního domu Netflix House ve Spojených státech.

Zdroj: Netflix

Zdroj: Netflix

Streamovací gigant Netflix se rozhodl diverzifikovat své aktivity. Z online prostředí se vydá i do offline, a to v podobě zábavních domů. Příští rok má takzvaný Netflix House mít hned dvě pobočky v USA. Společnost tyto domy označuje jako centrum pro imerzivní zábavu.

Nabídnou jak obchody s tematickými předměty, tak stravovací zónu a experimentální aktivity inspirované nejsledovanějšími seriály jako jsou Bridgertonovi, Stranger Things, Hra na oliheň nebo Papírový dům.

„V Netflix House bude možné si užít pravidelně inovované imerzivní zážitky, rozmazlovat se retailovou terapií a literárně řečeno ochutnat oblíbené seriály Netflixu skrze unikátní nabídku jídla a pití. ‚Netflix House je novou generací naší specifické nabídky. V těchto zážitkových domech ožijí naše příběhy neočekávaným způsobem,“ pochlubil se Marian Lee, CMO společnosti.

Uvnitř tak bude možné například tančit na valčík na orchestrální cover verzi písničky od Taylor Swift v kulisách seriálu Bridgertonových, projít se kolem repliky skleněného mostu ze seriálu Hra na Oliheň a posléze si dojít koupit trička s motivy ze seriálu Stranger Things.

Nutno dodat že tyto plány částečně připomínají zábavní parky společnosti Disney. Jen s tím rozdílem, že Netflix své zážitkové aktivity soustředí do jedné budovy. Ty nebudou nově vystavěny pro tyto účely, ale půjde o rekonstrukci bývalých obchodních domů umístěných v Dallasu a Pensylvánii.

Autorka textu: Erika Luzsicza, Axocom