Olympijský tým znovu spustil digitální Czechteam.tv

úterý, 25. června 2024, 10:20 Aktuality, TV MediaGuru

Se startem Olympiády dětí a mládeže spustil Český olympijský tým třetí ročník vysílání digitální televize Czechteam.tv.

Zdroj: Český olympijský výbor

Zdroj: Český olympijský výbor

Se startem Olympiády dětí a mládeže spustil Český olympijský tým třetí ročník vysílání digitální televize Czechteam.tv. Ta od 20. června nabízí premiérové pořady s tématikou letních olympijských her. Vysílá přímé přenosy z Olympiády dětí a mládeže či oslav olympijského týmu v Českém domě v Paříži či pořady z Olympijského festivalu u jezera Most. Při třetí edici Czechteam.tv najdou fanoušci na platformě i archiv z obsahu z minulých olympijských her. Celkem nabízí přes 900 videí o sportu.

Czechteam.tv je bezplatná internetová televize, která má za úkol dostat fanoušky přímo do centra dění olympijského týmu - ať už se jedná o zákulisí organizace her, přípravy sportovců, dění v Paříži v Českém domě nebo na Olympijském festivalu u jezera Most. Její obsah je kromě internetu dostupný i v mobilní aplikaci Českého olympijského týmu, na webech vydavatelství Czech News Center (např. iSport.cz), nebo sociálních sítích partnerů olympijského týmů, sportovních svazů a samotných sportovců.

„Distribuce informací a sportovních videí se dramaticky mění. Navíc máme několik cílových skupin. Od totální sportovních fanoušku až po lidi, kteří sledují olympijské hry jako společenský fenomén. Naším cílem je přitáhnout národ ke sportu a ukazovat pozitivní vzory, inspiraci a vzbudit v lidech hrdost a hodnoty, které sport přináší,“ říká Tomáš Houska, vedoucí digitální komunikace Českého olympijského týmu.

Digitální platforma Czechteam.tv vznikla propojením Českého olympijského výboru, mediálního domu Czech News Center, internetové televize Fameplay a komunikační skupiny WPP

Držitelem vysílacích práv pro přímé přenosy z olympijských her jsou mediální partneři Českého olympijského týmu, Česká televize a Český rozhlas Radiožurnál. Oba vysílatelé pokrývají českou stopu na hrách, a to jak na sportovištích, tak zároveň budou mít svá studia v areálu Českého domu. Radiožurnál je jediným rozhlasovým vysílatelem olympijských her na našem území.

-mav-